Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

«Πού είστε Ελληνόπουλα να δείτε τα Αφρικανόπουλα πώς κοσμούν την Εκκλησία»

 Romfea.gr
 
Ιεραποστολικά νέα από την Ι.Μ. Κατάνγκας του Κονγκό...    
 
 

0katangkas-20
 
Στο ιεραποστολικό πρόγραμμα των εξορμήσεών μας, αυτή τη φορά είχε προτεραιότητα η Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κακάνγκα, που απέχει από το Ιεραποστολικό Κέντρο του Κολουέζι 140 χιλιόμετρα.
Μισοσκότεινα ακόμα ξεκινήσαμε με ένα γκρουπ από δύο Ιερείς, τον διάκονο Γεράσιμο και τέσσερεις ιεροψάλτες για να βοηθήσουν στο ψαλτήρι, αλλά και να διδάξουν σε άλλους.

Μετά από ένα δίωρο φθάσαμε και σύσσωμη η Ενορία μας περίμενε με άκρατο ενθουσιασμό, για να λάβουν όλοι τους τις ευλογίες της Εκκλησίας.
Ο Ιερός Ναός είναι πλινθόκτιστος, σκεπασμένος με λαμαρίνες, αλλά στολισμένος με πολλή αγάπη με χάρτινες κατασκευές.

Οι ψάλτες της Ιεραποστολής και οι νέοι της Ενορίας έψαλλαν τόσο ωραία και ρυθμικά σαν να ήταν μια παλαιά Ενορία.
Στο Εωθινό Ευαγγέλιο ήλθαν τουλάχιστον το 90% των πιστών και μετά την προσκύνηση έλαβαν την καθιερωμένη ευλογία.

Στη Θεία Λειτουργία όλα έγιναν με κάθε τάξη και ευλάβεια και μας εντυπωσίασε το εξής περιστατικό.
Την ώρα του καθαγιασμού των Τιμίων Δώρων τα τρία παλικαράκια, που διακονούσαν στο Ιερό Βήμα, από μόνα τους και ζωηρά επιβεβαίωναν με το Αμήν τις επικλήσεις των ευχών, που λέγονταν μάλιστα στα ελληνικά, και μαζί με τους άλλους ψάλτες τους ακολουθούσαν στο Άξιον Εστί.
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή αναλογιστήκαμε μελαγχολικά: «Πού είστε Ελληνόπουλα να δείτε τα Αφρικανόπουλα πως κοσμούν την Εκκλησία».

Τι να πούμε δε για το πώς παρακολουθούσαν το κήρυγμα κατά την ώρα του Κοινωνικού, αλλά και πόσες ουσιαστικές απορίες είχαν οι παριστάμενες κυρίες για διάφορα λατρευτικά θέματα.
Είθε η ωραία αυτή Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου να συνεχίζει έτσι την πορεία της και να αξιωθούν ενός νέου και ωραίου Ιερού Ναού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου