Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Χειροτονίες Αφρικανών κληρικών στην Αθήνα

Romfea.gr

kipseli-10

Σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β κατά την εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου Άνω Κυψέλης οι χειροτονίες εις Πρεσβύτερο του Διακόνου π. Παύλου Mutaasa από την Ουγκάντα και εις Διάκονον του μοναχού π. Αθανασίου Kayembe από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Ο π. Παύλος έγγαμος κληρικός, απεφοίτησε από την Ριζαρειον Εκκλησιαστική Σχολή και σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ο π. Αθανάσιος μετά την Θεολογική Αθηνών είναι υποψήφιος διδάκτορας και οι δυο μετά το πέρας των σπουδών τους θα υπηρετήσουν ιεραποστολικά το ποίμνιο της Αφρικής.
Στην Θεια Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος εν Αθήναις του Πατριάρχου Αλεξανδρείας πλαισιωμένος από πλήθους Ιερέων.
Στον εορτασμό παρέστη πλήθος πιστών και φίλων των χειροτονουμένων όπου κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να συνεορτάσουν και να πανηγυρίσουν την Εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Στην προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στην πνευματική του πορεία πού τον οδήγησε στη μεγάλη απόφαση να Ιερωθεί και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους τον στήριξαν στη ζωή του και τον χειραγώγησαν πνευματικά.
Ο κ. Γεώργιος στην ομιλία του προς τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο είπε πατρικά λόγια αγάπης αλλά τόνισε ότι στην Εκκλησία είμαστε όλοι φιλοξενούμενοι του Χριστού και δεν είναι κτήμα κανενός.
Επίσης αναφέρθηκε στον τρόπο λατρείας της Θείας Λειτουργίας και σημείωσε πως «Δεν μπορεί να τελεσθεί η Λειτουργία αν δεν έχει προορισμό τον άνθρωπο».
Τέλος, ο Μητροπολίτης Γουινέας προέτρεψε τους νεοχειροτονούμενους «να βιώσουν το μυστήριο της σημερινής ημέρας με ησυχία για να ακούσουν το θέλημα του Θεού, με υπακοή για να διακονούν τον Θεό και τον άνθρωπο και με καθαρή καρδιά διότι “μακάριοι οἱ καθαροί τῇ καρδίᾳ ὅτι αὐτοί τόν Θεόν ὄψονται”».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου