Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Γουινέα: Η πρόοδος της Ορθοδοξίας και η συμβολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην καταπολέμηση του Έμπολα

Romfea.gr


gouineas-5


Μετά την ποιμαντική του επίσκεψη στην Σιέρρα Λεόνε και στην Ακτή Ελεφαντοστούν, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γεώργιος αφίχθηκε στην Γουινέα και αμέσως μετέβη στην πόλη Κίντια, όπου επισκέφθηκε το Ορθόδοξο τετράγωνο, εντός του οποίου ανεγείρονται Ιερός Ναός αφιερωμένος στον Άγιο Παρθένιο και στον Άγιο Χαράλαμπο και Παιδαγωγική Ακαδημία.
Έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για την αποπεράτωση του ναού και στην συνέχεια τέλεσε τον Μικρό Παρακλητικό Κανόνα ευχαριστώντας την Παναγία που βοήθησε να προχωρήσει το έργο σε μια Ισλαμική χώρα.
Ακολούθως επισκέφθηκε τοπικά σχολεία και με την στήριξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος προσέφερε υλικό (κινητά δοχεία με αντισηπτικό φάρμακο για το πλύσιμο των χεριών κατά την είσοδο και έξοδο από το σχολείο, αντισηπτικά σαπούνια, κ.α.) για την προφύλαξη των παιδιών από την θανατηφόρα επιδημία του ιού έμπολα, που μαστίζει την χώρα τους τελευταίους 15 μήνες.
Επίσης επισκέφθηκε το πρώτο Ορθόδοξο σχολείο που προσωρινά στεγάζεται σε υπαίθρια αυλή, παρακολούθησε την προπόνηση της Ορθόδοξης ποδοσφαιρικής ομάδας νέων, και συναντήθηκε με την επιτροπή που θα επιλέξει τους πρώτους 80 σπουδαστές της Ορθόδοξης Ακαδημίας (από τους 300 υποψήφιους), με τον Πρόεδρο της Κοινότητας των εν Ελλάδι Γουινέων, με τους δύο υποψήφιους κληρικούς που θα εκπαιδευθούν στην Αθήνα με την βοήθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.
Την Κυριακή 7 Ιουνίου ε.ε. ιερούργησε στην πρωτεύουσα Κονακρύ, σε ιδιωτικό χώρο που παραχώρησε Ουκρανός επιχειρηματίας και συναντήθηκε με μέλη της Ουκρανικής παροικίας, στα οποία μετέφερε της ευλογίες και την πατρική αγάπη της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και τους ενημέρωσε για το έργο του Πατριαρχείου στην Αφρικανική ήπειρο, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντική η παρουσία της Ορθοδοξίας σε όλες τις Αφρικανικές χώρες, ακόμα και σε αυτές που η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού ασπάζεται το Ισλάμ.
Τέλος αναφέρθηκε στην ανέγερση του ιερού ναού και της Ακαδημίας στην πόλη Κίντια και ευχαρίστησε την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος που παρά το μεγάλο έργο που επιτελεί στην Ελλάδα, στηρίζει πάντα και την Ιεραποστολή.
Επίσης ευχαρίστησε τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους της Ιεραποστολής και ιδιαιτέρως την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης που συμβάλλει στην ανέγερση του ναού και στην εξασφάλιση πόσιμου νερού στα παιδιά με το άνοιγμα δύο πηγαδιών και τον Παγκύπριο Όμιλο Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» που με πρωτοβουλία του Πρωτοπρεσβύτερου Μιχαήλ Χριστοδουλίδη ανεγείρει την Ορθόδοξη Ακαδημία.

gouineas-4

Περισσότερα...  http://romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/1195-sumboli-tou-patriarxeiou-alejandreias-stin-katapolemisi-tou-empola-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου