Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Την ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού εώρτασε η τοπική Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

'Την ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, εώρτασε  η τοπική Εκκλησία του Κονγκό, την Κυριακή 15η Ιουνίου 2015, στον υπό ανέγερσιν Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire.'


'Εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στο Κονγκό-Μπραζαβίλ.'







Την ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, εώρτασε η τοπική Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ, την Κυριακή 15η Ιουνίου 2015, στον υπό ανέγερσιν Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire.
Κατά την άφιξή του στον Ναό ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προσεκόμισε απότμημα εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά, το οποίο ευρίσκεται τεθησαυρισμένο στην Ιερά Επισκοπή, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.
Κηρύττων τ...ον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη στην θεολογική έννοια της αγιότητος ως σκοπού της χριστιανικής ζωής και ανέπτυξε τον βίο του εορταζομένου Αγίου καλώντας τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα της ακλονήτου πίστεως και του πνευματικού αγώνος Του.
Σημειώνεται ότι παραπλεύρως του Ενοριακού Ναού υφίσταται το αναγειρόμενο Παρεκκλησιο του Αγίου Λουκά, στο οποίο όμως οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Περισσότερα...
www.orthodoxchurchcongo.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου