Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ

Ιερά Μητρόπολη Αξώμης Αιθιοπίας - Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και φαγητό

"ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
Αρχή του νέου έτους και μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου Βασιλείου σήμερα, 1η Ιανουαρίου 2020, στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπάμπα.
Με την προσέλευση και συμμετοχή αρκετών Ορθοδόξων χριστιανών, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ, συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μ. Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη, με την παρουσία του Εντιμ. Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος κ. Δημητρίου Συκά, μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της Παροικίας.
Ευθύς μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία για το αρχόμενο νέο έτος 2020 και έγινε η κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας.
Ο Σεβασμ. τέλεσε δέηση υπέρ του Πνευματικού Ηγέτου και Πατρός των εν τη Αφρική Ορθοδόξων, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, ευχόμενος ο Κύριος και κατά το νέο έτος, να Τον ενισχύει και ενδυναμώνει στο πολυεύθυνο έργο αγάπης που επιτελεί.
Ακολούθως παρετέθη μικρά δεξίωση στο αρχονταρίκι του Ναού όπου και εψάλλησαν από τα παιδιά τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου