Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

"10η επέτειος ενθρόνισης Μητροπολίτου Ζαμπιας Ιωάννου ως Επισκόπου Μοζαμβίκης"

 Orthodox Metropolis of Zambia

"10η επέτειος ενθρόνισης Μητροπολίτου Ζαμπιας Ιωάννου ως Επισκόπου Μοζαμβίκης

Υπάρχουν κάποιες μέρες στη ζωή μας κατά τις οποίες οι ευλογίες και τα αισθήματά μας ξεχειλίζουν και νιώθουν την ανάγκη να εκφρασθούν αποδίδοντας το οφειλόμενο χρέος προς τον άνθρωπο που το αξίζει. Αυτές τις ευλογίες και τα αισθήματα της αγάπης, της ευγνωμοσύνης, του σεβασμού επιθυμούμε να εκφράσουμε στον Ποιμενάρχη μας κ. Ιωάννη.
Πέρασαν 10 χρόνια από την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011
Κυριακή του Ασώτου, όταν το Μαπούτο, η όμορφη πρωτεύουσα της μακρινής Μοζαμβίκης υποδέχθηκε επισήμως το νέο Ποιμενάρχη της, τον νέο Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, τον Ζακυθινό.
Η υποδοχή του έγινε με κάθε επισημότητα .
Παρέστησαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, αλλά κι εκπρόσωποι των Ρωμαιοκαθολικών, των Αγγλικανών, αλλά και των Μουσουλμάνων, οι οποίοι μάλιστα απηύθυναν θερμούς χαιρετισμούς προς τον Θεοφιλέστατο, εκφράζοντας όλοι την καλή διάθεση συναλληλίας, αλληλοσεβασμού και συνεργασίας για την κοινή ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, τον νέο Επίσκοπο καλωσόρισαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υφυπουργός Δικαιοσύνης, η Κυβερνήτης του Μαπούτο, ο Πρέσβης της Αιγύπτου Sayed El Santawi, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Andrey V. Kemarsky, ο Pρόεδρος του Ισλαμικού Συμβουλίου Sheik Amenodim Muhamad. Παρέστησαν επίσης μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου της Μοζαμβίκης, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Βουλευτή Georgio Antonio Fragoulis και ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Ζάμπια Χρήστος Σπάιρον. Συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλης, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Τσαγκαροπούλου-Κράτσα και ο Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.
Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προέστη ο Σεβασμιότατος Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος
Στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών συνέρρευσε πλήθος λαού από τη Νότιο Αφρική , φίλοι από την Ελλάδα , Χριστιανοί άλλων εθνικοτήτων, όπως Ρώσοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Αιθίοπες της Μοζαμβίκης, ώστε να συγχαρούν τον κ. Ιωάννη.
Σεβασμιώτατε, σας ευχόμαστε να ζείτε χρόνια καλά, χρόνια ευλογημένα, καρποφόρα και δημιουργικά και να σας δίνει ο Θεός υπομονή, φώτιση και αγάπη."

https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-391805074291380/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου