Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην περιοχή Ριρούτα του Ναϊρόμπι

   

        Την Κυριακή, 20ή  Μαρτίου 2011,  η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην περιοχή Ριρούτα του Ναϊρόμπι, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κένυας κ. Μακαρίου .

      Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθε ο Εξοχώτ. Πρέσβης της Κύπρου κ. Άγης Λοίζου και η Εριτ. κα. Επιτετραμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ναϊρόμπι.

      Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος εχειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον Διάκονο κ. Θεόφιλο Everia, Ιεροσπουδαστή της Πατριαρχικής Σχολής Κένυας "Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄ ", προς τον οποίο απηύθυνε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες, ως επίσης εδώρησε και ασημένιο σταυρό ευλογίας.

      Μετά την απόλυση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, παρετέθη εόρτιο γεύμα, ενώ η ενοριακή χορωδία απέδωσε ύμνους και τοπικά τραγούδια.

      Σημειώνεται ότι στην  Ενοριακή Κοινότητα του Αγίου Νικολάου λειτουργεί Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=600&PHPSESSID=5lfagielt9r89793os0nhvhfn2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου