Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο νέος Πατριαρχικός Επίτροπος Νοτίου Σουδάν, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιννοκέντιος Byakatonda
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13η Μαρτίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, κατά την διάρκεια της  Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό του Μεγάλου Αντωνίου, στην περιοχή Μόντε της Ουγκάντας, προεχείρησε εις Πατριαρχικόν Επίτροπον Νοτίου Σουδάν τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Ιννοκέντιο Byakatonda με την παρουσία των Σεβ.Συνοδικών Μητροπολιτών Καμπάλας κ. Ιωνά και Μουάνζας κ. Ιερωνύμου.

     Ο νέος Πατριαρχικός Επίτροπος Νοτίου Σουδάν, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ιννοκέντιος Byakatonda, γεννήθηκε στην Ουγκάντα το έτος 1964 και είναι ελληνομαθής. Εφοίτησε στην Ιερατική Σχολή Αγίου Ματθαίου Χανίων Κρήτης, ενώ εσπούδασε την ιερά επιστήμη στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική Ποιμαντική. Τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Πατρολογία συνέχισε  στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, καθώς και στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Σεμινάριο του Αγίου Τύχωνος στην Πενσυλβάνια ΗΠΑ.

     Διάκονος και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ΄, στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας. Τυγχάνει Ακαδημαικός Διευθυντής στην Πατριαρχική Σχολή Κένυας «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος  Γ΄» και Αντιπρύτανης στο  Ορθόδοξο Κολλέγιο Κένυας. Είναι επίσης Εφημέριος του Πατριαρχικού Ναού Αγίων Αναργύρων στο Ναϊρόμπι.

     Ο Σεβ.Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιωνάς θα αναλάβει την ευθύνη της συγκροτήσεως της ορθοδόξου Εκκλησίας στο νότιο Σουδάν, μετά την δημιουργία του νέου χριστιανικού κράτους, ώστε, εν συνεχεία, ο Πανοσιολ. π. Ιννοκέντιος να ασκήσει την διακονία του ως ο νέος Πατριαρχικός Επίτροπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου