Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ο πανηγυρίζων Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού στο Χαρτούμ (25 Μαρτίου 2011)

Με αποκορύφωμα το Μυστήριο των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας, την Θεία Ευχαριστία, γιορτάστηκε και φέτος ο πανηγυρίζων Καθεδρικός Κοινοτικός Ναός του Ευαγγελισμού της Παναγίας στο Χαρτούμ.
Με τη συμμετοχή όλης της Παροικίας και όλως ιδιαιτέρως των παιδιών των Σχολείων μας, με τους σημαιοφόρους κρατώντας την Ελληνική Σημαία εντός του Ναού καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λατρείας.
Συγκίνηση και νοσταλγία!... Αναπολώντας το παρελθόν και ζώντας το σήμερα. Το παρελθόν, με το πλήθος των Ελλήνων και το σήμερα με τους ολίγους. Ας είναι δοξασμένο το Όνομά Της και για το χθές και για το σήμερα!...
Παρών ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδος Κύριος Χρήστος Καραπάνος. Ο Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κύριος Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, εκπροσωπών τον απουσιάζοντα Πρόεδρο.
Η Πρόεδρος του Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου Κυρία Αλεξάνδρα Πατεράκη. Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου. Καθηγηταί και διδάσκαλοι.
Ακολούθησε η καθιερωμένη ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ.
Ο Εξοχώτατος Κύριος Πρέσβης ανέγνωσε το Μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, καταθέτωντας και τις προσωπικές του ευχές.
Ομιλητής της ημέρας ήταν ο διδάσκαλος Κύριος Λουκάς Βουρβούρης, ο οποίος τόνισε τόσο τη Μεγάλη Γιορτή του Ευαγγελισμού, όσο και το Μήνυμα του 1821 στο σήμερα, που δεν είναι άλλο από το μήνυμα της ενότητας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των δύσκολων καιρών μας.
Αμέσως μετά εξερχόμενοι του Ναού, τελέσθηκε Τρισάγιο στο Μνημείο της Κοινότητας, γι΄ αυτούς που έπεσαν για την πίστη και την ελευθερία.
Συγκινητική ήταν αμέσως μετά  η παρέλαση των μαθητών μας, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου