Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

"Ατελείωτο το καθήκον φιλανθρωπίας στη Μαδαγασκάρη"

Φιλανθρωπία...

«Εποιήσατε ενί τούτων των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε.»
«Εποιήσατε ενί τούτων των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε.»

Στο πρόσωπο κάθε ψυχής βλέπουμε τον Ιησού Χριστό. Αν πείνασε, ας της δώσουμε τροφή.  Αν δίψασε, ας ποτίσουμε τη δίψα της. Ας την ντύσουμε αν είναι γυμνή και ανυπόδητη. Αν νιώθει ξένη, ας της δώσουμε καταφύγιο και παρηγοριά. Αν ασθενεί, να την επισκεφθούμε. Αν είναι στη φυλακή, να της δώσουμε παρηγοριά.
Δε χρειάζονται επιστημονικές εξηγήσεις και μετάφραση στον πύρινο ευαγγελικό λόγο. Από μόνος του πυρπολεί την καρδιά και γίνεται πυξίδα στα έργα για το συνάνθρωπο και αδελφό μας.
Ατελείωτο το καθήκον φιλανθρωπίας στη Μαδαγασκάρη:

  • Συσσίτιο χιλίων και πλέον πτωχών παιδιών ανελλιπώς σε καθημερινή βάση
  • Διανομή τροφίμων και δεμάτων αγάπης κάθε Δευτέρα σε 900 πτωχές οικογένειες – τους πτωχότερους από τους πτωχούς – κυρίως εγκαταλελειμένες μητέρες που μόνες παλεύουν να ζήσουν τα παιδάκια τους.
  • Γηροκομείο για απόρους και χωρίς άλλη φροντίδα υπεργήρους
  • Κλινική, Ιατρείο και Φαρμακείο, με παροχή δωρεάν υπηρεσιών από ιατρούς εθελοντές ή μισθωνόμενους από την Επισκοπή.
  • Μέριμνα για πτωχούς φυλακισμένους, ανθρώπους που μπορεί απλά να έκλεψαν γιατί πεινούσαν τα παιδιά τους. Η ιεραποστολή πληρώνει για αποφυλακίσεις, και στηρίζει τα πρώτα βήματα στην απελεύθερη ζωή τους με μία μικρή οικονομική βοήθεια και αρκετά ρούχα.
Η πόρτα της ιεραποστολής μας είναι πάντα ανοικτή για όλους τους ανθρώπους, και η βοήθεια ποικίλει κατά περίπτωση σε όσους προστρέχουν σ’αυτήν – από το να καλυφθούν νοσήλεια και φάρμακα σε επείγουσες περιπτώσεις σοβαρών εγχειρήσεων, μέχρι και να καλυφθούν τα ενοίκια μερικών πτωχών οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα καλύψουν οι ίδιες.

«Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι» της Ενοριακής Νεανικής Εστίας Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

http://www.orthmad.gr/node/45


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου