Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εορτή της Ορθοδοξίας και χειροτονία διακόνου στη Ζιμπάμπουε




Με θρησκευτικό δέος πραγματοποιήθηκε η εορτή της Ορθοδοξίας στο καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Χαράρε κατά το τυπικόν της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.
Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ. Εκτός από τα μέλη της ελληνικής παροικίας, την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν Ιθαγενείς, Ρώσοι, Σέρβοι, Ρουμάνοι, Αιθίοπες και Λιβανέζοι.
Πριν την λιτάνευση των ιερών εικόνων, ο Σεβ. κ. Σεραφείμ  χειροτόνησε εις διάκονον  τον τελειόφοιτον της Εκκλησιαστικής Σχολής Αλεξανδρείας ιθαγενή αναγνώστη Γλαύκον Σιπάντα δίνοντας του το όνομα  Γεώργιος διά να τιμηθεί το όνομα του νυν Μητροπολίτη Άκκρας κ. Γεωργίου διά την εξάχρονη διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε ειδική δέηση διά τα θύματα του σεισμού στην Ιαπωνίας, την αποκατάσταση της υγείας των τραυματισθέντων  και την προστασία του Περιβάλλοντος από την απειλή πυρηνικής καταστροφής, ως επίσης και διά τα θύματα στις εξεγέρσεις των νέων στις Αραβικές χώρες και την επικράτηση της ειρήνης και του τερματισμού του εμφυλίου σπαραγμού στην Λιβύη και στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Περισσότερα... http://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου