Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Πάσχα 2012 στη Μητρόπολη Καρθαγένης, στις Ορθόδοξες ενορίες στην Τυνησία, την Αλγερία, το Μαρόκο και τη Μαυριτανία

 kathagenis1


Με κατάνυξη διήλθαν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί την περίοδο της Σταυροαναστάσιμης χαράς και στη Μητρόπολη Καρθαγένης, στις εννέα Ορθόδοξες ενορίες, Ελληνικές και σλαβόφωνες, στην Τυνησία, την Αλγερία, το Μαρόκο και τη Μαυριτανία.
Όμως προ ημερών ομάδες Ισλαμιστών επετέθησαν δια γραπτών μηνυμάτων και βεβηλώσεως του Ρωσόφωνου Ιερού Ναού της Αναστάσεως στο κέντρο της Τύνιδας, καθώς και του κοιμητηρίου.
Ενώ απείλησαν ότι τόσο ο Μητροπολίτης, όσο και οι Ιερείς οφείλουν να γίνουν Μουσουλμάνοι, άλλως θα το κάνουν αυτοί με την βία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης Αλέξιος προέβη σε όλες τις δέουσες ενέργειες και διαμαρτυρίες σε συνεργασία με τις Πρεσβείες Ελλάδος και Ρωσίας, και έλαβε τη διαβεβαίωσιν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της χώρας Moncef el Marzouki ότι η Τυνησιακή πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνεχίσουν οι Ορθόδοξες Κοινότητες να απολαμβάνουν την ελευθερία του θρησκεύειν.
Ωστόσο αυξήθηκαν, ως ήταν αναμενόμενο τα μέτρα ασφαλείας και στις πέντε Ορθόδοξες ενορίες της έδρας της Μητροπόλεως.
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Ιερούργησε στον Ρωσορθόδοξο Ναό της πόλεως, όπου κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εδέχθη τον ίδιο τον πρόεδρο συνοδευόμενο από τον Υπουργό δικαιοσύνης και ο οποίος διατράνωσε ενώπιον του πυκνού Εκκλησιάσματος την συμπαράσταση της Κυβερνήσεως και του Τυνησιακού Λαού, ενώ προσφωνήθηκε αναλόγως από τον Μητροπολίτη, ο οποίος ευχαρίστησε για την χαρά της ιστορικής αυτής στιγμής στην Ορθόδοξη οικογένεια και διεβίβασε την αγάπη και τις ευχές του Πνευματικού Ηγέτη των Ορθοδόξων της Αφρικανικής Ηπείρου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεοδώρου του Β΄.
Ακολούθως ο Πρόεδρος της χώρας συνομίλησε με τους πιστούς και φωτογραφήθηκε μαζί τους με πολλή απλότητα, ενώ ανεχώρησε ευχόμενος προς όλους χρόνια πολλά.
Μετά την αναχώρηση του Προέδρου ο Σεβασμιώτατος μετέβη αεροπορικώς στην Αλγερία για την Ανάσταση.
Κι έτσι όμορφα και απλά, παρά τους κινδύνους και τις αντιξοότητες έληξε και στην ισλαμική Βόρειο Αφρική άλλη μία εβδομάδα των Παθών του Κυρίου με τα πάθη των ενδημούντων χριστιανών να εξακολουθούν, αλλά και με την ευλογία και την Χάριν του Θεού να τους σκεπάζη.

http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/12307-evdomada-pathon-fobou-afriki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου