Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ 2012 ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ



Αρχιμ. Παντελεήμων Αράθυμος

Την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ετέλεσε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, συλλειτουργούντος του Θεοφιλ.Επισκόπου Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, όπου υπεδέχθει και το εκ του Παναγίου Τάφου προερχόμενο Άγιο Φως, το οποίο μετεφέρθη από την Αθήνα στην Πατριαρχική Καθέδρα με ειδική πτήση, ευγενή φροντίδι και πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος.

Την Κυριακή του Πάσχα ο Μακαριώτατος εχοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας. Ακολούθως επισκέφθηκε τους περιθαλπομένους γέροντες στο Κανισκέρειο Γηροκομείο και παρεκάθησε στο πασχάλιο γεύμα που παρέθεσε η Ελληνική Κοινότητα προς όλους τους παροίκους.

Στις ιερές Ακολουθίες και στις εόρτιες εκδηλώσεις παρέστησαν ο Εξοχ.Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ.Χριστοδούλος Λάζαρης, ο Εξοχ.κ.Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στην Νειλοχώρα, ο Εντιμ. Γεν.Πρόξενος της Ελλάδος στην Μ.Πόλη κ.Χρήστος Καποδίστριας, ο Αξιοτ.Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ.Ιωάννης Σιόκα, Προέδροι ελληνικών συλλόγων και αδελφοτήτων και πλήθος πιστών.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=770

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου