Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η Ορθόδοξη Επισκοπή Μοζαμβίκης, μέλος του Συμβουλίου Θρησκειών της χώρας (COREM - Conselho Religioso de Mocambique)



Επισημοποιήθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου 2012 μεταξύ του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη και του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου των Θρησκειών της Μοζαμβίκης κ. Albino Louis Mussuei, και παρουσία του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος κ. Γεράσιμου Μαρκέτου η ένταξη της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας στο Συμβούλιο των Θρησκειών της Μοζαμβίκης (COREM - Conselho Religioso de Mocambique). Σκοπός του Συμβουλίου των Θρησκειών είναι ο διάλογος μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων, η ειρηνική συνύπαρξή τους και η κοινή γραμμή αντιμετώπισης των κοινωνικών θεμάτων.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το γεγονός της ένταξης της Επισκοπής στο Συμβούλιο των Θρησκειών γίνεται πιο σημαντικό και πιο επίκαιρο, διότι συμπίπτει χρονικά με το Πασχαλινό μήνυμα του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο οποίος αναφέρει οτι σε αυτή την κοινωνία δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ειρήνη χωρίς τον διάλογο των θρησκειών και κάνει έκκληση για ενδυνάμωση αυτού του διαλόγου, ειδικά μετά τα πρόσφατα αποτρόπαια περιστατικά θρησκευτικής βίας στην Νιγηρία.
Τέλος, να σημειωθεί ότι, κατά την διάρκεια της συνάντησης αυτής, ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης παρουσίασε στον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου των Θρησκειών της Μοζαμβίκης τα σχέδια της Επισκοπής για κοινωνικό έργο, υπογραμμίζοντας οτι οι βασικοί στόχοι της μελλοντικής δράσης της νεοσύστατης Ορθόδοξης Επισκοπής είναι η σίτιση των Μοζαμβικανών μέσω προγραμμάτων γεωργίας, η περίθαλψη, η εκπαίδευση και η απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου