Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Πάσχα 2012 στο Χαρτούμ

0-hartoum8

«Ό,τι ζήσαμε», όσο το ζήσαμε, εδώ στο Χαρτούμ, την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, δεν θα επιχειρήσουμε να το περιγράψουμε με λόγια πολλά.
Δεν θα το επενδύσουμε με επίθετα κοσμητικά, ούτε μ’ άλλες χίλιες δυό λεκτικά συγκινησιακές εκφράσεις.
«Ό,τι ζήσαμε» άλλωστε δεν δημοσιοποιείται.
«Ό,τι βιώσαμε» δεν ερμηνεύεται με λόγια. Μένει στο θησαυροφυλάκιο της ψυχής μας. Αυτό που ζεί η ψυχή δεν εκφράζεται στους λόγους, αλλά στο τρόπο ζωής!...
«Αναγκαστικά» θα πούμε το πόσο κατανυκτικά, λιτά, απλά και απέριττα «ζήσαμε» στιγμές Μεγάλης Εβδομάδας στο Χαρτούμ.
Σύγκριση με την ατμόσφαιρα στους Ναούς, τους κατάμεστους Ναούς της Πατρίδος , δεν υπάρχει!....
Εδώ είμαστε λίγοι... Αυτό το λίγο – ελάχιστο «λείμμα» έχει αρχίσει σιγά-σιγά να παίρνει το βηματισμό του μέσα στο χώρο της Εκκλησίας.
Έτσι «ως ολίγοι», πραγματοποιήσαμε μέσα στο «τώρα» και το «σήμερα» της Εκκλησίας το Μυστήριο της Σταύρωσης και της Ανάστασης Του. Άλλωστε μέσα στην Εκκλησία μας το «παρελθόν» είναι και γίνεται ένα συνεχές παρόν, αφού πάντοτε είναι «παρών» ο «αεί ζων» Χριστός μας.
Φέτος κοινώνησαν περισσότεροι... Οι πάροικοι έδωσαν ένα δυναμικώτερο παρόν φέτος, με την παρουσία και του νέου Προέδρου της Κοινότητας μας κ. Εμμανουήλ Παπαπαναγιώτου. Σε όλες τις Ιερές στιγμές και Ακολουθίες παρευρίσκετο ο εκπρόσωπος της Ελληνικής μας Πρεσβείας στο Χαρτούμ, ο Εντιμώτατος κ. Γεώργιος Κωτσίου. Παρόντες και κάποιοι εξ Ελλάδος αδελφοί μας.
Ο Σταυρωμένος Χριστός μας πέρασε ανάμεσα από τους πιστούς. Ο Επιτάφιος Του λιτανεύθηκε «πέριξ» της Εκκλησίας. Πραγματοποιήσαμε και τις καθιερωμένες δεήσεις «υπέρ πάντων ανθρώπων» και όλως ιδιαιτέρως των κεκοιμημένων επ’ ελπίδι Αναστάσεως Μεγάλων Ευεργετών, Επισκόπων, Ιερέων, που διηκόνησαν σε άλλους καιρούς στο χώρο αυτό και την Κοινότητά μας.
Στην Ανάσταση προσήλθαν, ο Πρόξενος της Ρωσικής Πρεσβείας με ομάδα είκοσι ατόμων, Ρώσοι, Ρουμάνοι και Γεωργιανοί αδελφοί μας.

0-hartoum1

Ταύτα πάντα εγένοντο εν Χαρτούμ, δι’ Ευχών του Αγίου ημών Πατριάρχου, που μας περιβάλλει πάντοτε με την Πατρική Του αγάπη και την Πατριαρχική Του μέριμνα.
Η εμπνευσμένη Πατριαρχική Εγκύκλιος διαβάστηκε στην Ιερή Ακολουθία της Αγάπης, όπου διαβάστηκε το Ευαγγέλιο φέτος σε επτά γλώσσες. Οι φωτογραφίες ας μιλήσουν από μόνες τους....
Ευχαριστούμε θερμά και από καρδιάς, όσους με καρδιά γεμάτη αγάπη προσεύχονται για μας. Εξαιρέτως δε, ευχαριστούμε αδελφούς-συνεπισκόπους, κληρικούς και λαϊκούς, που συμπαρίστανται «παντί τρόπω» «εν έργω» στην εδώ ελάχιστη διακονία μας. Οι ειλικρινείς μας ευχαριστίες θα κατατίθενται πάντοτε «μυστικώς» από καρδιά σε καρδιά.....
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Στις καρδιές ΟΛΩΝ.
Ο Επίσκοπος και ο Ιερέας από το Χαρτούμ εύχονται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/12303-2012-04-16-09-56-39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου