Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εγκαίνια Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή της Ιρίνγκας Τανζανίας, της Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως

(Προς την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής)

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

με τη χάρη του Χριστού μας και τις ευχές και ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, ολοκληρώθηκαν οι στόχοι, βάσει των οποίων δώσατε δύο πολύ σημαντικές δωρεές για την ιεραποστολική προσπάθεια στην περιοχή της Ιρίνγκας Τανζανίας της Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως.

Η ταπεινότης μου, που διακονεί το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε αυτή την περιοχή, γνωρίζει πολύ καλά τη σπουδαιότητα των δύο χρηματικών προσφορών σας, ήτοι:

  • των 10.000 €, με τα οποία αγοράστηκε αυτοκίνητο, το οποίο προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στις ιεραποστολικές περιοδείες, και
  • των 5.000 €, για τον εξοπλισμό του δημοτικού σχολείου στο Ιπόγκο Ιρίγκας.

Όπως είναι γνωστό, τα παιδιά αυτού του χωριού έπρεπε να περπατούν καθημερινά 15 χλμ. για να πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο του διπλανού χωριού, του Μαγκουμπίκι, με κίνδυνο της ζωής τους από τις δύσκολες πολλές φορές καιρικές συνθήκες.

Για να αντιληφθείτε δε καλύτερα το μέγεθος της βοήθειας προς αυτούς, αρκεί να σας επισημάνω, ότι στα εγκαίνια του σχολείου, που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα, ήταν παρών ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο οποίος εξέφρασε τις μεγάλες του ευχαριστίες και την πολλή ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης προς το πρόσωπο του φλογερού Ιεραποστόλου Μητροπολίτη Δημητρίου για το μεγάλο έργο, που επιτελεί με τη βοήθεια των συνεργατών του, και ειδικά για τη μεγάλη ανακούφιση, που έλαβαν οι κάτοικοι του Ιπόγκο από τη λειτουργία του σχολείου.

Το σχολείο του Ιπόγκο

Αδελφοί, διανύοντας την κατανυκτικότερη περίοδο της Εκκλησίας μας, την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους τους αγαπητούς εν Χριστώ αναγνώστες του έγκριτου περιοδικού σας, ότι σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά ημέρες, που διανύουμε, η προσφορά αγάπης προς τους αδελφούς μας της Αφρικής και ειδικά σε αυτούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως είναι εφαρμογή του Λόγου του Σωτήρα μας Κυρίου Ιησού Χριστού: «ὅ,τι ἐποιήσατε ἑνί τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοί ἐποιήσατε».

Ευχόμαστε ταπεινά, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στον αγρό της Εξωτερικής Ιεραποστολής, κληρικοί και λαϊκοί, καθώς και οι προσφέροντες την αγάπη τους από τα μετόπισθεν αξιωθούμε να ακούσουμε αυτούς τους λόγους από το ίδιο το στόμα του Κυρίου μας, κατά τη φοβερή ημέρα της Μελλούσης Κρίσεως. Ο Θεός να δώσει.

Αρχιμ. Φώτιος Χατζηαντωνίου
Πρωτοσύγκ. Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου