Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Αρχιμ. Παντελεήμων Αράθυμος

Την Κυριακή των Βαΐων, 8η Απριλίου 2012, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, συλλειτουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας.

Προ του πέρατος της Θεία Λειτουργίας ο Μακαριώτατος ανεκοίνωσε τις προαγωγές του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Νήφωνος Πουλοπούλου εις Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του παλαιφάτου Πατριαρχείου και του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Αποστόλου Τριφύλλη εις Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου Του.

Ο Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Νήφων Πουλόπουλος εγεννήθη στην Θεσσαλονίκη τό έτος 1970. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην Ιστορία των Σλαβικών Εκκλησιών.

Ο Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Απόστολος Τριφύλλης εγεννήθη στην Αθήνα το έτος 1976. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης των Πανεπιστημίων Βελιγραδίου και Λυών στην Πολιτική και Διαχείριση Πολιτισμού, ενώ συνεχίζει τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης και του Πανεπιστημίου Αλεξανδρείας. Διετέλεσε Διευθυντής της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=766

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου