Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Επιτυχημένη η Συναυλία των Παιδιών του Ελληνορθόδοξου Σχολείου στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης






Κάθε χρόνο, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδος, οι Ορθόδοξοι προσέρχονται ευλαβικά και με κατάνυξη για να προσευχηθούν και να βιώσουν τα Σεπτά Πάθη του Θεανθρώπου. Σε αυτή την κατάνυξη συμβάλλουν και οι Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδος, οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη απήχηση στην ψυχή και την σκέψη των ανθρώπων.
Αυτή η ιδιαίτερη απήχηση επιχειρήθηκε να αποτυπωθεί στην Συναυλία, που διοργανώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, μετά την ακολουθία του Νυμφίου από την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης, η οποία υποστηρίχθηκε αποκλειστικά από παιδιά Ορθοδόξων της Μοζαμβίκης, νεοφώτιστα αλλά και κατηχούμενα. Τα παιδιά επιχείρησαν να οδηγήσουν το ακροατήριο μέσα από μια επιλογή ύμνων που ψάλθηκαν στην Ελληνική, την Πορτογαλική, την Ρωσική και την Αγγλική σε μια σύντομη διαδρομή Από το Πάθος στην Ανάσταση.

Μετά το πέρας της συναυλίας ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, ευχαρίστησε τον παριστάμενο Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος κ. Γεράσιμο Μαρκέτο, τους γονείς, τα παιδιά, τον Ψάλτη και Αναγνώστη κ. Βασίλειο Σπανούδη και την σύζυγό του Μάρω για την συμβολή του στην συναυλία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου