Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τα παιδιά του Μαπούτο της Μοζαμβίκης εκπαιδεύονται σε σταυροαναστάσιμους Ύμνους

 
Το οπτικοακουστικό υλικό προέρχεται από το σύντομο ταξίδι μου στο Maputo, από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους. Τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα Υμνολογίας και το καλό είναι ότι δείχνουν ιδιαίτερη επιμέλεια!


Στα σημερινά βιντεάκια, εκπαιδεύονται αφενός μεν στο κατανυκτικό εξαποστειλάριο "Τον νυμφώνα σου βλέπω...", αφετέρου δε στον θριαμβικό παιάνα της Ανάστασης "Χριστός Ανέστη...". Προς το παρόν (εννοείται, τότε που μαγνητοσκοπούνται τα ανωτέρω μαθήματα) έχουν τις σχετικές ατέλειές τους, όμως τώρα πια -θέλω να πιστεύω- θα έχουν γίνει άψογα ως προς την απόδοσή τους. Προς τούτο φροντίζει ανελλιπώς ο οικείος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης και η υπεύθυνη του Σχολείου και αγαπητή φίλη μας κ. Μάρω Σπανούδη, την οποία βοήθησα -εν τω μέτρω του δυνατού- στο μεγαλεπήβολο έργο της εκεί κάτω.


Από την θέση αυτήν, αναθυμούμενος όλους -μικρούς, μεγάλους- με νοσταλγία και αγάπη, τούς εύχομαι να εορτάσουν με υγεία και ψυχική ανάταση "τα πάθη τα σεπτά" και "Πάσχα, Κυρίου Πάσχα"!

π. Π. Καποδίστριας

 ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ...   http://orthomoz.blogspot.com/2012/04/maputo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου