Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον Κοινοτικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Αραβορθοδόξου Κοινότητος Καίρου



Αρχιμ.Ισίδωρος Σαλάκος

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β΄ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Κοινοτικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Αραβορθοδόξου Κοινότητος Καίρου, συλλειτουργούντων των Θεοφ. Επισκόπων Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου και Βαβυλώνος κ. Νήφωνος, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Εφημέριος του Ναού, Αιδες.π.Γιούσσεφ Νταρούς, αναφερθείς στον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Μακαριώτατος μετέβη στην κρύπτη του Ναού, όπου βρίσκονται οι τάφοι των κτητόρων αυτού αειμνήστων Χαμπίμπ και Βαρβάρας Λουτφάλα, όπου έψαλη επιμνημόσυνη δέηση, ενώ κατά την σύντομη προσλαλιά Του συνεχάρη τον Προϊστάμενο της Ενοριακής Κοινότητος, Πανοσιολ. Αρχιμ.κ. Ισίδωρο Σαλάκο, τον Αιδεσιμολ.Πρωτοπρ.κ. Γιούσεφ Νταρούς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για το επιτελούμενο πνευματικό και κοινωνικό έργο.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ.Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Εξοχ.Πρέσβης της Κύπρου κ. Σώτος Λιασίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Νικόλαος Βαδής και πλήθος πιστών.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=764

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου