Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Π.ΚΑΪΡΟΥ 2012



Νικόλαος Κάτσικας

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, το ελληνικό Κάιρο τίμησε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή της Διακαινησίμου (σύμφωνα με το τοπικό έθος) την μνήμη του Αγίου Γεωργίου «εν Παλαιώ Καΐρω», της «Ροτόντας» της Ανατολής.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν φέτος στο μικρό Παρεκκλήσιο του ιστορικού αυτού μνημείου της Ορθοδοξίας, καθώς ήδη εδώ και μήνες έχουν ξεκινήσει – για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια – οι εργασίες για την εκ βάθρων αποκατάσταση του χώρου, με την δωρεά του έλληνα εφοπλιστή κ.Αθανασίου Μαρτίνου.

Έτσι, παρουσία του Σεβ.Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικολάου, του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Θεοφ. Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Θεοφ. Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Νήφωνος, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την πορεία των έργων και ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους, τον Εξοχ.Πρέσβη της Ελλάδος κ. Χριστόδουλο Λάζαρη, τον Εντιμ.Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννη Χατζαντωνάκη, τον Αντιπρόεδρο κ.Κήμη Φλεβοτομά και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητος των Αραβορθοδόξων κ. Φαρίντ Χούρι καθώς και όλους, χριστιανούς αλλά και μουσουλμάνους, που προσήλθαν προσκυνηματικώς στον μεγάλο αυτόν Άγιο της πίστεώς μας.

«Ήρθαμε όλοι στον αγαπημένο μας Άγιο Γεώργιο, για να τιμήσουμε τη μνήμη του, γιατί είναι συνδεδεμένος με τη ζωή του καθενός από εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος. Και προσέθεσε: «Ήρθαμε να εξυμνήσωμε τη ζωή του και τα μαρτύριά του, να προσκυνήσουμε το άγιό του λείψανο και ξέρουμε πολύ καλά ότι κάθε χρόνο το στέφανο που στολίζει το εικόνισμά του είναι πλεγμένο με τα λουλούδια της Αναστάσεως».

Τέλος, ο Μακ. Πατριάρχης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Καθηγούμενο της Μονής, Θεοφιλ. Επίσκοπο κ. Νήφωνα για τους κόπους που καταβάλει για την Μονή, ως και την εταιρεία «Arab Contractors» που υλοποιεί το πρόγραμμα της ανακαίνισης, ευχόμενος να έχει ολοκληρωθεί το έργο σε δύο χρόνια για να πραγματοποιηθεί τότε η μεγάλη τελετή των εγκαινίων της ανακαινισμένης πλέον «Ροτόντας».

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=772

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου