Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Οι Ορθόδοξοι γιορτάζουν στην Τρίπολη της Λιβύης

 tripoli2
Με λαμπρότητα και με την παρουσία των Ελληνικών και Κυπριακών Προξενικών και Διπλωματικών αρχών, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Τριπόλεως κ. Δημητρίου Αναστασίου και του Κοινοτικού Συμβουλίου, εορτάστηκε και φέτος στην μακρινή Τρίπολη της Λιβύης η «Βαϊοφόρος».
Να σημειωθεί πως ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Τριπόλεως είναι ο μοναδικός εν λειτουργία Ορθόδοξος Ναός στην μεγάλη χώρα της Λιβύης και εξυπηρετεί τις πνευματικές και λειτουργικές ανάγκες τόσο των Ελλήνων αλλά και των αδελφών άλλων Ορθοδόξων Κρατών όπως είναι οι Ρώσοι, Βούλγαροι, Σέρβοι ,Ουκρανοί κ.α.
Στο κήρυγμα του ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ιωακείμ Βασιλάκος μετέφερε την Πατρική αγάπη και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεοφυλάκτου Α’ ο οποίος για λόγους υγείας φέτος δεν κατέστη δυνατό να βρίσκεται στον εορτασμό.
Επισήμανε ωστόσο την ανάγκη να υπάρξει αγάπη και ενότητα όλων στις δύσκολες αυτές ώρες και ημέρες που ζούμε.
niptir
Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκαν εξάλλου οι άριστες σχέσεις μεταξύ μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Λιβύη. Απόδειξη αυτού η τελετή του Νιπτήρος κατά την οποία τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριπόλεως και Λιβύης κ. Θεοφύλακτο Α’ εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωακείμ Βασιλάκος στην Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή Τριπόλεως.
Ο Αρχιμ. Ιωακείμ μετέφερε τις ευχές για το Πάσχα, τόσο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου όσο και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως, στον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο κ. Ιωάννη.

2 σχόλια:

  1. Η κατακλείδα του άρθρου με πάγωσε... Δηλ. εκπρόσωπος του μητροπολίτη Λιβύης ένιψε τους πόδας του αιρετικού ψευδεπισκόπου των παπικών;
    Μα τότε πώς και γιατί τα μέλη αυτής της αίρεσης θα επιστρέψουν στην Ορθοδοξία;
    Μήπως καταστρέφουμε μόνοι μας το έργο της Ιεραποστολής, που μας ανέθεσε, μέσω των αποστόλων, ο ίδιος ο Κύριος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητώ συγγνώμη, παρανόησα. Ο παπικός επίσκοπος νίπτει τους πόδας των άλλων, άρα και του ορθοδόξου.
      Και πάλι όμως είμαι επιφυλακτικός στο κατά πόσον αυτές οι αγαστές σχέσεις ορθοδοξίας και αίρεσης βοηθούν ή παρεμποδίζουν το έργο της Ιεραποστολής.
      Ο Θεός να βοηθήσει και να δείξει το δρόμο.
      Καλό άγιο Πάσχα.

      Διαγραφή