Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Μαδαγασκάρη... Αλιεύοντας ψυχές στο 4ο μεγαλύτερο νησί του πλανήτη



Ι. Μητρόπολη Μαδαγασκάρης


"Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής, Χαίρετε εν Κυρίω.

Με πολλή χαρά επικοινωνώ μαζί σας, πρώτον για να σας ευχαριστήσω για την συνεχή συμπαράστασή σας στην ταπεινή μας ιεραποστολική διακονία και δεύτερον να σας ενημερώσω για την πρόοδο των δύο ιερών ναών, τη χρηματοδότηση των οποίων έχετε αναλάβει.
Ο μεν πρώτος ναός, των Αγίων Αρχαγγέλων, στην περιοχή Diego πλησιάζει στο τέλος των εργασιών του και ίσως το αργότερο έως τα Χριστούγεννα να έχει τελειώσει, για να μπορεί να λειτουργήσει. Όπως σας έχω αναφέρει πολλές φορές, εδώ στη χώρα αυτή, όλες οι εργασίες γίνονται χειρωνακτικά, με πρωτόγονα μέσα και με πολλά εμπόδια, που καθυστερούν την ολοκλήρωσή τους. Επίσης, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως οι καταρρακτώδεις βροχές, εμποδίζουν πολλές φορές την συνεχή εργασία. Ο δεύτερος ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μικρότερος από τον προηγούμενο, είναι ήδη έτοιμος και περιμένει να κάνουμε τα θυρανοίξια. Λόγω των μακρινών αποστάσεων μού ήταν αδύνατον να σας στείλω φωτογραφίες των ναών. Ελπίζω σύντομα να ανταποκριθώ στην παράκλησή σας.
 
Δοξάζουμε το Θεό και ευχαριστούμε τους δωρητές για την ευλογία αυτή εν μέσω κρίσεως, να ανοικοδομούνται ναοί προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και σωτηρία των ανθρώπων. Ο αγώνας μας συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις και παρά τις μεγάλες δυσκολίες πολλοί άνθρωποι προσέρχονται στην Ορθοδοξία και μετά από την κανονική κατήχηση προχωρούμε στο πρώτο μυστήριο της Εκκλησίας μας, στο βάπτισμα. Εφέτος έγιναν πολλές ομαδικές βαπτίσεις σε ποταμό.
Επίσης, με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας πάπα και Πατριάρχου Θεοδώρου, έγιναν χειροτονίες αποφοίτων του σεμιναρίου μας, άλλων στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης και άλλων στο δεύτερο βαθμό του Πρεσβυτέρου, καλύπτοντας έτσι μερικά από τα πολλά κενά των ενοριών μας. Το σεμινάριο λειτουργεί κανονικά με νέους και παλαιούς φοιτητές.
Συνεχίζουμε τις επισκέψεις στα χωριά για κατήχηση, τέλεση ιερών ακολουθιών, παρακολούθηση έργων και, το σπουδαιότερο, επικοινωνία με τους ανθρώπους, που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη. Οι άνθρωποι διψούν να ακούσουν λόγο Θεού, να μάθουν περισσότερα πράγματα για τον Θεό και γενικά για την ορθόδοξη πίστη μας. Ιδιαίτερη εντύπωση μου κάνει η ανελλιπής συμμετοχή τους και στις ιερές ακολουθίες, χωρίς να υπολογίζουν κόπους, περπατώντας αρκετή ώρα κάτω από τον καυτερό ήλιο και ξυπόλυτοι μέσα από μονοπάτια.

MG

Επίσης, και το φιλανθρωπικό έργο συνεχίζεται μεν, αλλά όχι με τους αρχικούς ταχείς ρυθμούς. Έχουν σταματήσει μερικές δραστηριότητες λόγω του γνωστού οικονομικού προβλήματος.
Νέα ιδρύματα θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα, αφού εγκαινιάσθηκαν με την επίσκεψη του Πατριάρχου μας. Τέτοια κτίσματα είναι Ιεροί Ναοί, το Ορφανοτροφείο, η νέα πτέρυγα της Κλινικής και το Πανεπιστήμιο. Δοξάζουμε το Θεό και ευχαριστούμε τους ανθρώπους για τις ευλογίες που μας χάρισαν.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, εάν είναι δυνατόν να μας βοηθήσετε στον εσωτερικό εξοπλισμό του νέου Ιερού Ναού Αγίων Αρχαγγέλων για να μπορέσει να λειτουργήσει τα Χριστούγεννα, καθώς επίσης και του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως.
Ο εξοπλισμός της πτέρυγας του ορφανοτροφείου, που ήταν δωρεά ανώνυμης κυρίας από τη Θεσσαλονίκη διά της Αδελφότητάς σας, θα κοστίσει περίπου 15.000 ευρώ.
Επιπλέον, σας παρακαλώ πάρα πολύ, θα ήθελα να προγραμματίσετε την αποστολή ενός εμπορευματοκιβωτίου με χρήσιμα είδη, που τα έχουμε μεγάλη ανάγκη, όπως τρόφιμα, μεταχειρισμένο οικιακό εξοπλισμό, καθώς επίσης και σχολική ύλη. Με την πράξη αυτή θα βοηθήσετε ουσιαστικά το έργο μας, όπως έχετε πράξει και στο παρελθόν.
Σας ευχαριστώ για όλα, ευχόμενος καλή δύναμη. Ο Θεός μαζί σας."

† Ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος


http://ierapostoles.gr/?p=7884

(Δείτε την εξέλιξη του Ιερού Ναού Αγίων Αρχαγγέλων Diego Μαδαγασκάρης)
(Δείτε την εξέλιξη του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Fort Dauphin Μαδαγασκάρης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου