Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Συναντήσεις νέων και νεανίδων στην Κένυα


Romfea.gr

kenia-1

Σ’ όλες τις Επισκοπικές περιφέρειες, στην επικράτεια της Κένυας, διοργανώνονται, αυτές τις μέρες, συναντήσεις νέων και νεανίδων, προετοιμάζοντας, έτσι, το μεγάλο αυτό γεγονός της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της OCYAK.
Έτσι, στην περιοχή Καμπούκο, μαζεύτηκαν, ήδη από το Σάββατο, από την περιοχή της Ναϊρόμπης και των περιχώρων, για να ζήσουν ένα πνευματικό Ορθόδοξο Χριστιανικό περιβάλλον, να συζητήσουν πνευματικά θέματα, που τους απασχολούν, να μελετήσουν μαζί τον Λόγο του Κυρίου, προπαντός με τις ιερές ακολουθίες, πρωί και βράδυ, και, με τη συμμετοχή τους στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, να ετοιμάσουν τους εαυτούς τους για το κοσμοϊστορικό γεγονός της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Κυρίου.
Έτσι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπης κ. Μακάριος, το Σάββατο επισκέφθηκε την περιοχή Καμπούκο, όπου βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι οι νέοι και ακολουθούσαν το πρόγραμμά τους.
Την Κυριακή το πρωί, μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Κιγκόνι, επισκέφθηκε τον ιερό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στο χωριό Νγκοϊροτίτο, όπου εκκλησιάστηκαν οι νέοι και οι νέες διαφόρων περιοχών, όπως και από το Νιέρι.
Εκεί είχε την ευκαιρία να μιλήσει εκτενέστερα στους νέους για την πορεία της Εκκλησίας μας στις δύσκολες αυτές μέρες της ανθρωπότητας και τους τόνισε ότι έχει χρυσές ελπίδες από αυτούς, τονίζοντας ότι εκείνος θα βρίσκεται στο πλευρό τους και θα είναι πάντα έτοιμος να τους συμπαρασταθεί ηθικά, πνευματικά και υλικά.
Ανακοίνωσε, ακόμα, επίσημα ότι θα ανακηρύξει το έτος 2016 ως έτος Ορθόδοξης Νεολαίας, με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ένωσης Νέων Κένυας (Orthodox Christian Youth Association of Kenya).
Οι νέοι, με το άκουσμα των ετοιμασιών για τους εορτασμούς, πανηγύρισαν με χειροκροτήματα και αλαλαγμούς.
Στη συνέχεια, μίλησε ο Πρόεδρος των νέων, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Σεβασμιώτατο για το συνεχές και αμέριστο ενδιαφέρον του και τη στήριξη που προσφέρει στον τομέα της νεολαίας. Ακολούθησε πλούσιο εορταστικά πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια.
Τέλος, παρατέθηκε πλούσιο γεύμα για όλους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου