Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Πρώτη Θεία Λειτουργία του Επισκόπου Κισούμου Αθανασίου

Romfea.gr

kisoumoy-1

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κισούμου Αθανάσιο, λειτούργησε στον ιερό ναό της Αναστάσεως στον Σερέμ, με τη συμμετοχή 24 ιερέων της περιοχής.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, μαζί με τον πρωταθλητή των 1000 μέτρων Οσέ Ακόκο, συμμετείχαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι για τον έρανο που έγινε, για να βοηθηθούν οι οικογένειες των ιερέων της περιοχής.
Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, μίλησε, με θερμά λόγια, για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν οι ιερείς στην περιοχή, κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και κάλεσε τους πιστούς να συνεισφέρουν για να στηρίξουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Ο δε πρωταθλητής ευχαρίστησε τον Θεό που του χάρισε το τάλαντο του αθλητισμού και είπε ότι από μικρός αγάπησε την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία τον στήριξε και τώρα συμμετέχει ενεργά στη ζωή της Εκκλησίας στο χωριό του.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, επισκέφθηκε την ενορία του Αποστόλου Ανδρέα στη Δυτική Κένυα, όπου τέλεσε την πρώτη θεία λειτουργία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κισούμου κ. Αθανάσιος με τη συμμετοχή όλων των ιερέων της περιοχής.
Ο Σεβασμιώτατος, κατασυγκινημένος, παρουσίασε στους ιερείς και στο εκκλησίασμα τον νέο Επίσκοπο, λέγοντας ότι είναι το πιο πολύτιμο δώρο, που του χάρισε ο Θεός, να βλέπει τους μαθητές του να ανεβαίνουν στο ύπατο αξίωμα του Επισκόπου.
Ζήτησε από όλους να τον στηρίξουν και να τον βοηθήσουν.
Ο δε Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, που τον περιέβαλε με πολλή αγάπη και κατανόηση και τον βοήθησε να αγαπήσει την Εκκλησία, όταν φοιτούσε στην Πατριαρχική Σχολή.
Και στους δύο ναούς ακολούθησε πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια όπως και παραδοσιακό γεύμα.
Την επομένη, το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο γραφείο του στη Ναϊρόμπη τους δύο νέους Επισκόπους, Νεόφυτο και Αθανάσιο, με τους οποίους συζήτησε και τους ενημέρωσε για διάφορα θέματα ποιμαντικής στις περιοχές που θα υπηρετήσουν.
Τους διαβεβαίωσε, δε, ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους και είναι έτοιμος, οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστούν, να τον πλησιάσουν και εκείνος, με την πολύχρονη πείρα του, θα μπορέσει να τους ενισχύσει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου