Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Πλήθος πιστών αλλά και Αιγυπτίων επισήμων ευχήθηκαν σήμερα για τα Χριστούγεννα στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

xristougenna 2015 04

xristougenna 2015 05

pyramisnews.gr

Για πρώτη φορά, τόσοι πολλοί επίσημοι από όλες τις αρχές της Αιγύπτου, από την Προεδρία, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια και την Αστυνομία, αλλά και άλλους φορείς, προσήλθαν την Ημέρα των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, στο ιστορικό Κάιρο, για να ευχηθούν για τη μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄.
Ανάμεσά τους, οι εκπρόσωποι της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου καθώς και της αραβόφωνης ελληνορθόδοξης Κοινότητας.
«Ο Θεός να ευλογεί την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Κύπρο και τις Κοινότητές μας», τόνισε μιλώντας προς το εκκλησίασμα ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.
Στην Χριστουγεννιάτικη λειτουργία, παρουσία πολύ κόσμου, κυρίως Ελλήνων, Κυπρίων, Αιγυπτίων και Ρώσσων, με τον Πατριάρχη Θεόδωρο συλλειτούργησαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφωνας.
Την Ελληνική Πρεσβεία εκπροσώπησε ο Σύμβουλος κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, καθώς και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, την Κυπριακή Πρεσβεία ο Πρόξενος κ. Άγγελος Λένος, την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ο (και εορτάζων) Πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής και την αραβόφωνη Κοινότητα ο Πρόεδρος κ. Ρομπέρ Χόσνι.
Να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προσέφερε σήμερα τον Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου στον κ. Μιχαήλ Στεφανίδη και τον κ. Μάγκντι Γκέργκες για τη συμβολή τους στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Πάντως, ξεχωριστή ήταν η στιγμή όταν τις ευχές του ήρθε να δώσει στον Πατριάρχη Θεόδωρο, ο Πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας Θεόδωρος Β΄.
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος καλωσόρισε θερμά τον επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας.
Ενώ, εύσημα τού απέδωσε με τη σειρά του ο Κόπτης Πατριάρχης, μιλώντας με επαινετικά λόγια για το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Η συνάντηση των δύο Προκαθημένων ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων, καθώς ο Κόπτης Πατριάρχης προσέφερε έναν σταυρό ευλογίας αλλά και ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας του προσέφερε ένα μπαστούνι, αποσπώντας τις ευχαριστίες του.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:





Περισσότερα...   http://pyramisnews.gr/xristougenna-sto-cairo-2015/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου