Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνεται ο Παντελεήμων Αράθυμος, άτομα στέκονται

"Την Κυριακή, 19η Μαΐου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό, κατά την διάρκεια της οποίας ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολ. Διακόνου π. Ιακώβου Ntsoumou Miayokela.
Κατά την ομιλία του ο π. Ιάκωβος ετόνισε, μεταξύ άλλων, την σπουδαιότητα της διακονίας των πιστών εν υπακοή και αφοσιώσει προς τον ιστάμενο εις τύπον και τόπον Χριστού Επίσκοπο, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κατάγκας κ.Μελέτιο, πλησίον του οποίου ανδρώθηκε πνευματικώς, προς τον Ποιμενάρχη του, Σεβ. κ.Παντελεήμονα, τον οποίο ευχαρίστησε για τους θυσιαστικούς αγώνες του υπέρ της προαγωγής της τοπικής Εκκλησίας και της δυναμικής παρουσίας Της εντός της χώρας, ως και για την έμπρακτως επιδεικνυομένη αγάπη του προς κάθε κληρικό της Ι. Μητροπόλεως. Τέλος, ευχαρίστησε τον ασθενούντα Εφημέριο του Ναού π.Σέργιο Mabelemo και τους αδελφούς συμπρεσβυτέρους του.
Αντιφωνών ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην τεράστια ευθύνη της διακονίας του ιερού Θυσιαστηρίου και της αδιάκοπης ποιμαντικής μέριμνας του Χριστεπωνύμου πληρώματος εν πνεύματι θυσιαστικής ταπεινώσεως, κενώσεως, αγάπης, συνέσεως και υπακοής. Επίσης, έδωσε πατρικές συμβουλές και προτροπές προς τον νέο κληρικό, μεταφέρων και την αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, με την άδεια και ευλογία του Οποίου ετελέσθη η χειροτονία, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη του Πρεσβυγενούς Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου.
O νέος Πρεσβύτερος π.Ιάκωβος Ntsoumou Miayokela, 33 ετών, έγγαμος, θα διακονεί ως δεύτερος Εφημέριος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ, ενώ θα συνεχίσει την υπηρεσία του ως Γραμματεύς του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό, υπό την Προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.
Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής του Ναού κ. Adrian Hossie εξέφρασε την αγάπη των πιστών προς τον Ποιμενάρχη τους και την ευγνωμοσύνη τους για την χειροτονία του νέου και πεπαιδευμένου κληρικού, ο οποίος αποτελεί πνευματικό ανάστημα της Ενορίας τους, για την εν γένει πρόοδο της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και για την πατρική στήριξη και συναρωγή προς τον δοκιμαζόμενο Εφημέριο π.Σέργιο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της πρωτευούσης μερίμνῃ του Επισκόπου.
Στο χαροποιό γεγονός της χειροτονίας του νέου Πρεσβυτέρου παρέστησαν εκπρόσωποι των πέντε επισήμων Χριστιανικών Εκκλησιών του Κονγκό, εκπρόσωποι των αρχών της πόλεως και πλήθος πιστών υπό την κάλυψη της κρατικής τηλεοράσεως Télé Congo, προς την οποία ο Μητροπολίτης παρεχώρησε σύντομη συνέντευξη.
Ακολούθησε εόρτια σύναξη στον προαύλιο χώρο του Ναού, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε αεροπορικώς με προορισμό την έδρα της Ι. Μητροπολεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου