Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ NKAYI ΚΑΙ ΝΤΟΛΙΖΙ (Κονγκό Μπραζαβίλ))

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, γήπεδο μπάσκετ, πλήθος, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 15 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

"Το Σάββατο, 4η Μαΐου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη οδικώς στην πόλη Nkayi, την τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, προκειμένου να επισκεφθή τον ημιτελή Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου και να αρχίσει τις απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη των εργασιών αποπερατώσεώς του.
Αμέσως μετά την άφιξη του πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη με την συμμετοχή του Εφημερίου π.Δημητρίου Otomba, των μελών της Ενοριακής Επιτροπής και κάποιων εξειδικευμένων τεχνικών. Επίσης, εξετάσθησαν λεπτομερώς οι χώροι του Ναού και ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό, τον κλιματισμό, την χωροταξική διάταξη κτο.
Μετά το πέρας της συσκέψεως ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε για την πόλη Dolisie και την Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Ειρήνης, όπου στα πλαίσια των εορτασμών της ιεράς μνήμης Της έλαβαν χώρα την 4η Μαΐου, κατόπιν πρωτοβουλίας της ορθοδόξου νεολαίας, αγώνες μπάσκετ μεταξύ των αντιστοίχων ομάδων της Ρ/Καθολικής, Λουθηρανικής και Ευαγγελικής Κοινότητος της πόλεως.
Ο Επίσκοπος συνεχάρη τους νέους για την παραπάνω πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας την πολυτιμότητα του εντίμου αγώνα και της ευγενούς άμιλλας στην πορεία της ζωής, υπό το φως της πίστεως και της αγάπης.
Μετά τον Μ.Εσπερινό είχε την χαρά της εκτενούς επικοινωνίας με τα μικρά παιδιά του παρακειμένου προτύπου Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» της Ι.Μητρόπολης, προς τα οποία μίλησε απλά για την Ανάσταση του Κυρίου, ενώ τους προσέφερε αναψυκτικά και γλυκίσματα.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε στο Dolisie με το Ι.Μυστήριο της Εξομολογήσεως."  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου