Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο Μητροπολίτης Μουάνζας Ιερώνυμος στη Λαμία

 
Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος 
 
 
 
Στη Λαμία αφίχθη το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Μαΐου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος, όπου έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.
Οι δεσμοί αδελφικής αγάπης και φιλίας με την πόλη Μουάνζα της Τανζανίας είναι γνωστοί  αφού η Ιερά Μητρόπολή μας έχει αναλάβει το θεάρεστο  έργο της ανοικοδομήσεως του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος ενημέρωσε τον Ποιμενάρχη μας για την πορεία των εργασιών αποπερατώσεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την έμπρακτη συμπαράστασή του, στο έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής.
Το απόγευμα οι δύο Αρχιερείς επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Δαμάστας, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από την Γερόντισσα Ιωάννα και όλη την αδελφότητα. Μετά την προσκύνηση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Δαμάστας, στο Αρχονταρίκι της Μονής ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος ωμίλησε στις Μοναχές για το έργο της διάδοσης του Ευαγγελίου στην χώρα της Τανζανίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τις διάφορες αιρέσεις και κυρίως τον αγώνα κατά της μαγείας και της ειδωλολατρίας.
Το Σάββατο 17 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μουάνζα κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Λαμίας, όπου θα μιλήσει στην Ενοριακή Σύναξη Νέων και την Κυριακή το πρωί θα Συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Έξαρχο Λοκρίδος, όπου και θα τελέσουν τα Εγκαίνια του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.  
 
(Οι φωτογραφίες προέρχονται α. από την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Δαμάστας, β. τον ανεγειρόμενο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Μουάνζα και γ. την παραλαβή των Εκκλησιαστικών Ειδών και άλλων αντικειμένων λατρείας που απέστειλε με κοντέινερ η Ιερά Μητρόπολή μας).  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου