Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Θερμή υποδοχή, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό, στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Άγιον Όρος (Μάιος 2014)
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν η Ιερά Επιστασία και οι αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό, στον Πάπα και Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ που πραγματοποιεί επίσκεψη
στο Άγιον Όρος. Η υποδοχή έγινε στις Καρυές. Τελέστηκε δοξολογία στο Πρωτάτο κατά την οποία ο Πρωτεπιστάτης προσφώνησε τον Μακαριώτατο.

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς του με το Άγιον Όρος και στην ευκαιρία που του δίνεται σήμερα να εκπληρώσει την επίσκεψη που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο πολύκλαυστος προκάτοχός του Πατριάρχης κυρός Πέτρος.

Στο αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας, μετά το αγιορείτικο κέρασμα, προσφώνησε τον Πατριάρχη ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, ο οποίος τόνισε την κανονική και πνευματική αναφορά του Αγίου Όρους στα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μετέφερε τον χαιρετισμό και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας το απόγευμα θα επισκεφθεί την Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου και θα προεξάρχει στην πανήγυρη του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου