Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Παρουσία του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Θεοδώρου, ξεκίνησαν στην Αθήνα οι εργασίες της Διάσκεψης για τη Θρησκευτική Ελευθερία και Ασφάλεια των Χριστιανικών Μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή και στη Νότια Μεσόγειο



www.dogma.gr

Παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, ξεκίνησαν σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες της Διάσκεψης για τη Θρησκευτική Ελευθερία και Ασφάλεια των Χριστιανικών Μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή και στη Νότια Μεσόγειο.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Η Διάσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας της επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη), στο πλαίσιο Συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην ομιλία του τόνισε ότι «στη σημερινή συγκυρία η Διάσκεψη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ουσιαστικό βήμα». Σημείωσε ακόμα πως στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης υπάρχει μια καλοπροαίρετη διάθεση, μια συναδελφική αλληλεγγύη μεταξύ των βουλευτών από όλα τα Κοινοβούλια.

«Μέσα από το διάλογο», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης, «ακόμα και τον έντονο, βρίσκαμε απόψεις και ομόφωνες αποφάσεις, ώστε να στείλουμε το μήνυμα προς τους πολίτες των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, πως η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης περιφρουρεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι πάντα η Συνέλευση για ότι μας απασχολεί».

Στη Διάσκεψη μίλησε επίσης η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Anne Brasseur, με θέμα «Ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Μεσόγειο» καθώς και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρο) και εκπρόσωποι θρησκευτικών ομάδων.

Περισσότερα...   http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=6067&catid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου