Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Επαφές Μητροπολίτη Καρθαγένης για την επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Τυνησία

Romfea.gr

tynis-1
 
ROMFEA.GR | Σημαντικές συναντήσεις είχε με τις ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β´ ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος τις τελευταίες ημέρες με στελέχη της τυνησιακής κυβερνήσεως.
Συγκεκριμένως επεσκέφθη τον εξοχώτατο υπουργό θρησκευτικών υποθέσεων της χώρας Mounir Telili, παρόντος και του σοφολογιωτάτου μουφτή της Δημοκρατίας, και συνεζήτησε επί μακρόν θέματα αφορώντα στην αρμονική συνύπαρξη των θρησκειών στη χώρα της Τυνησίας και το μέλλον των θρησκευτικών μειονοτήτων, εξ αφορμής και της παρανόμου δράσεως εξτρεμιστικών θρησκευτικών ομάδων κατά καιρούς.
Επίσης έγινε δεκτός από τον υπουργό πολιτισμού εξοχώτατο κ Mourad Sakli, στα πλαίσια της διαπολιτισμικής συνεργασίας λαών και διαφορετικών παραδόσεων, με τον οποίο συνεζήτησε και το θέμα της αποκαταστάσεως του Ιερού ναού των Τριών Ιεραρχών στο Σφαξ, που υπέστη φθορές την τελευταία διετία, αλλά αποτελεί πραγματικό μνημείο παραδόσεως και Ιστορίας στην περιοχή.
Επεσκέφθη ακόμη τον πρύτανη της σχολής φιλολογίας, τεχνών και ανθρωπιστικών σπουδών, εξαιρετικό φιλέλληνα και ερευνητή της ελληνικής Ιστορίας κ. Habib Kazdaghli στο πανεπιστήμιο της manouba Τύνιδος, το αρτίως οργανωμένο ρωσικό πνευματικό κέντρο, αλλά και εκτός της Ελληνίδος Πρέσβεως κας Άννας Κόρκα (η οποία συμπαρίσταται στην διοργάνωσιν της πατριαρχικής επισκέψεως στο πολιτικοδιπλωματικό της μέρος), όλους τους Ορθοδόξους πρέσβεις στην Τυνησία, ρώσο, σερβίδα, ρουμάνο, βούλγαρο, ουκρανό, καθώς και τον Πρέσβυ της Αιγύπτου κ. Aymen Mousharafa.
Όλους τους ανωτέρω πολιτικούς και διπλωμάτες τους ενημέρωσε για τη επικειμένη επίσημη επίσκεψη 5-9/6 / 2014 στην Τυνησία της ΑΘΜ, του Πατριάρχου των Ορθοδόξων της Αφρικανικής Ηπείρου Θεοδώρου Β´, οπότε και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της τυνησιακής Δημοκρατίας κ. Moncef el Marzouki και πολλά στελέχη της κυβερνήσεως.
Το μήνυμα που θα κομίσει προς τους κυβερνώντες, αλλά και το ποίμνιο του Πατριαρχείου μας κατά την εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην χώρα αυτή ο Πατριάρχης της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική είναι το μήνυμα της αγάπης του Θεού, που απευθύνεται προς τον αφρικανό αδελφό, αλλά και αυτό της αρμονικής και ειρηνικής συνυπάρξεως μεταξύ Χριστιανών και μουσουλμάνων, που αποτελεί αίτημα και αναγκαιότητα της δύσκολης εποχής μας, ιδιαιτέρως για τις ευαίσθητες περιοχές της Βορείου Αφρικής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου