Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν: Ποιμαντική επίσκεψη στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ

 
 
 
 
Tην Ενοριακή Κοινότητα της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ επισκέφθηκε 24η και 25η Μαΐου 2014 ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων.

Την Κυριακή, 25η Μαΐου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αναστάσ...εως του Κυρίου. Στη Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν και μέλη της ρωσικής παροικίας, η οποία εόρτασε σύμφωνα με το εορτολόγιο της Ρωσικής Εκκλησίας, την μνήμη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων.

Ακόμη, το Σάββατο, 24η Μαΐου, ο Θεοφιλέστατος συνεργάσθηκε με τους Αιδεσιμ. Εφημερίους της Μπραζαβίλ, Πρωτοπρεσβ.κ.Μπερνάρ Diafouka και της πόλεως Impfondo, Πρεσβ.π.Σέργιο Mabelemo, καθώς και με τον Εξοχ.κ. Seraphin Bhalat, Μέλος του Επισκοπικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Μπραζαβίλ.

Επίσης, παρέστη, κατόπιν προσκλήσεως, σε εκδήλωση του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου Μπραζαβίλ, καθώς και στην «βραδιά φιλίας» που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Αιγύπτου στον εκθεσιακό χώρο “Memorial Pierre Savorgnan de Brazza”. Στα πλαίσια της δεύτερης αυτής εκδηλώσεως ο Θεοφιλ. Επίσκοπος είχε την ευκαιρία της εκτενούς συνομιλίας με τον Εξοχ.Πρέσβη της Αιγύπτου στην Δημοκρατία του Κονγκό κ.Ihab Abo Serie και την Εριτ.σύζυγό του κα.Sarah Behairy Serie, προς τους οποίους μετέφερε τους χαιρετισμούς και την αγάπη του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, καθώς και με τον Σεβ.Αποστολικό Νούντσιο του Βατικανού, άλλους Πρέσβεις, κρατικούς αξιωματούχους του Κονγκό και εκπροσώπους διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου