Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ο Ιερός Ναός Αγίων Αρχαγγέλων στην Κινσάσα, Κονγκό

Ιερός Ναός Αγίων Αρχαγγέλων, Kinshasa, Κονγκό

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής:
"Η Κινσάσα είναι η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 9 εκατομμύρια. Η Ορθόδοξη ιεραποστολή δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 1972 με πρωτοστάτη τον π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο, ιδρυτή της Αδελφότητάς μας, ο οποίος βάφτισε τους πρώτους πιστούς.
Στην αχανή πόλη της Κινσάσα, υπάρχουν ήδη δύο ενορίες. Ο Θεός έχει ανοίξει τις καρδιές των ανθρώπων και η Ορθοδοξία αποκτά καθημερινά νέα μέλη. Γι” αυτό το λόγο, αλλά και επειδή η αραιή δόμηση δεν επιτρέπει τις μεγάλες μετακινήσεις, η Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής αποφάσισε το 2011 την ανέγερση ενός νέου Ιερού Ναού επ' ονόματι των Αγίων Αρχαγγέλων στην περιοχή του διεθνούς Αεροδρομίου του N’djili. Η Αδελφότητά μας με χαρά ανέλαβε τη χρηματοδότηση του έργου αυτού, που θα εξυπηρετεί τους ζηλωτές Ορθοδόξους των νοτιοανατολικών προαστίων της πόλης."

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

Περισσότερα... http://ierapostoles.gr/projects/%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%bd%ce%b1%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%ce%bb%cf%89%ce%bd-kinshasa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου