Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ DOLISIE

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν


 
 

Με κατάνυξη εορτάσθηκε την 3η και 4η Μαΐου 2014 η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, στην ομώνυμη Ενοριακή Κοινότητα της πόλεως Dolisie. Ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων χοροστάτησε κατά τον Μ.Εσπερινό, προέστη της Θείας Λειτουργίας και εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην έννοια της ειρήνης εξ επόψεως θεολογικής, ως και στον σπουδαίο ρόλο της γυναίκας στην εν γενεί ζωή της Εκκλησίας, σύμφωνα με το παράδειγμα της εορταζομένης αγίας και των Αγίων Μυροφόρων γυναικών.

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Εντιμ.κ.Ndalou, Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής, προσεφώνησε εγκαρδίως τον Επίσκοπο. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από την νεολαία, δοχή προς τους εκπροσώπους των Αρχών του διαμερίσματος Niari, καθώς και συνέντευξη του Θεοφιλεστάτου περί του ιεραποστολικού έργου του παλαιφάτου Πατριαρχείου στην Αφρική προς τοπικό σταθμό που εκάλυψε τηλεοπτικώς την Θεία Λειτουργία.

Τέλος, στα πλαίσια της διημέρου παραμονής του στο Dolisie ο Θεοφ.Επίσκοπος είχε την ευκαιρία της εκτενούς συνεργασίας με την διεύθυνση και το προσωπικό του ορθοδόξου ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος», με τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Αγίας Ειρήνης π.Παύλο Diafouka, ως και με τα μέλη της νέας Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Περισσότερα...   http://www.orthodoxchurchcongo.com/news/the-feast-of-st-irene-in-dolisie.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου