Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Στο Κάιρο της Αιγύπτου ετέλεσε την Αναστάσιμη ακολουθία (2015) ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄





pyramisnews.gr

Μαζί με τον Ελληνισμό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, εόρτασε τη μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη», στον επιβλητικό ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον ποταμό Νείλο και με την παρουσία πολλών Αιγυπτίων επισήμων, που τίμησαν στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου, τίμησαν την εορτή του Πάσχα, Ορθοδοξία και Ελληνισμό.
Ακριβώς τα μεσάνυχτα ώρα Αιγύπτου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξήλθε του ναού για να ευλογήσει τους πολλούς Αιγυπτιώτες που είχαν έρθει να πάρουν το Άγιο Φως.
Αμέσως μετά, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι παραβρέθηκαν στην Ακολουθία, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους Αιγυπτίους επισήμους, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι και όλον τον αιγυπτιακό λαό για τη στήριξη και την αγάπη που περιβάλλουν το Παλαίφατο Πατριαρχείο, τονίζοντας και ο ίδιος, όπου βρεθεί στον κόσμο, μιλά με λόγια αγάπης για την Αίγυπτο, τη χώρα που ενώνει χριστιανούς και μουσουλμάνους, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.
Κατά την ακολουθία, το τιμητικό έδωσαν ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας κ. Μόχμεντ Γέχγια, ο Δρ Γκαλάλ Ελ Σαΐντ ως εκπρόσωπος του Αιγυπτίου Πρωθυπουργού, ο Στρατηγός Νάσερ Ελ Σέιχ ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών, ο κ. Άχμεντ Ελ Ντέμερι ως εκπρόσωπος του Διοικητή του Καΐρου και ο Δρ Μοχάμεντ Γκεμεά ως εκπρόσωπος του Ελ Άζχαρ.
Από ελληνικής πλευράς, επίσης το τιμητικό παρών έδωσαν ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και η σύζυγός του Αντουανέττα Λάζαρη, ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο (και εορτάζουσα) κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας Πλοίαρχος ΠΝ κ. Ιωάννης Διαμαντάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Νικόλας Πολίτης, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου και Αντώνης Διαμαντίδης και πολλοί άλλοι επίσημοι.



 
Να σημειωθεί είναι η πρώτη φορά μετά από 220 χρόνια όπου Πατριάρχης Αλεξανδρείας τελεί την αναστάσιμη ακολουθία στο Κάιρο.


Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/paroysia-toy-patriarxou-theodorou-i-anastasimh-akolouthia-ston-agio-konstantino-kairou/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου