Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Διανομή σχολικών βιβλίων στην περιοχή Κιαμπού στην Κένυα

Romfea.gr

dianomi biblion-1

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, αφού τέλεσε την πρωινή ακολουθία της Πρώτης Ανάστασης, στο παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Σχολής, με τη συμμετοχή των ιερέων και των ιεροσπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής, μιλώντας προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στο μήνυμα, το οποίο εκπέμπει, σήμερα, μέσα τις δύσκολες αυτές μέρες, ιδιαίτερα με το πρόσφατο τραγικό γεγονός τόσων αθώων ψυχών στην Κένυα, ότι ο Χριστός αποτελεί το μοναδικό στήριγμα και την ελπίδα του κόσμου για ειρήνη, ισότητα, ενότητα και αδελφοσύνη.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο, όπου περίμεναν οι γονείς των παιδιών, οι μαθητές και οι δάσκαλοι, όπως και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Για μια ακόμη φορά, ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σπουδαιότητα που δίνει η ορθόδοξη εκκλησία στον τομέα της παιδείας και είπε, χαρακτηριστικά, ότι: «Μέσα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνούμε, θα συνεχίζουμε να έχουμε ως προτεραιότητα στις ενέργειές μας και στις πράξεις μας την παιδεία».
Έδωσε μερικά παραδείγματα από τις εμπειρίες που έχει, με τις δυσκολίες που συναντούν τα μικρά παιδάκια, όταν στερούνται της μητρικής και πατρικής στοργής.
Γι’ αυτό τον λόγο η Μητρόπολη Κένυας, αγωνίζεται, πάντοτε, να συμπαρίσταται σ’ αυτά τα λιγότερα ευνοημένα παιδιά, προσφέροντας πρόγευμα και γεύμα, όπου υπάρχουν ανάγκες.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στο δημοτικό σχολείο μεγάλο αριθμό βιβλίων, τα οποία, όπως είπε, θα αποτελέσουν τον πυρήνα βιβλιοθήκης στους χώρους του δημοτικού σχολείου.
Τιμητικά, ο Σεβασμιώτατος προσκλήθηκε να αναπέμψει δέηση και προσευχή για την πρόοδο των παιδιών και τη στήριξη των δασκάλων και των γονέων.

Περισσότερα...  http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/31669-2015-04-13-10-08-15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου