Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κένυας στους πρόποδες του όρους Μέρου

Romfea.gr

kenias-4
 
Τις τελευταίες ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος βρίσκεται στις διάφορες ενορίες στις περιοχές του Μέρου, όπου επισκέπτεται ιδιαίτερα τις υπό κατασκευή εκκλησίες, συναντάται με τους ιερείς και δίνει τις δέουσες οδηγίες.
Απόψε, αργά το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος προέστη του εσπερινού, που τελέστηκε, εδώ, για τις ορθόδοξες μητέρες και πρεσβυτέρες που έφθασαν από όλη την Κένυα.
Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος του εσπερινού, μίλησε προς τις γυναίκες, μεταφέροντας το πασχαλινό μήνυμα της Αναστάσεως, εκ μέρους της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β΄.
Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη δολοφονική επίθεση σε πανεπιστήμιο της Κένυας.
Είπε ότι εμείς ως ορθόδοξοι χριστιανοί αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης τον ίδιο τον Χριστό και αγαπούμε τους συνανθρώπους μας, ανεξάρτητα θρησκεύματος και χρώματος, όπως αγαπούμε τους εαυτούς μας και έτσι με τον τρόπο αυτό, φέρνουμε τον ίδιο τον Χριστό ανάμεσά μας.
Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τεράστιες φυτείες τσαγιού και καφέ, τροπικών φρούτων και λαχανικών, όπου εδώ αποτελούν το κύριο εισόδημα των κατοίκων, εφόσον υπάρχουν λίμνες και ποτάμια, όπως και τροπικές βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε επίσης τον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία, τον οποίο εγκαινίασε προ 10 ετών και αναφέρθηκε στην πρώτη του επίσκεψη τον Αύγουστο του 1982, όταν ακόμα οι ναοί ήταν κατασκευασμένοι από χόρτα (χορτοκαλύβες).
Κατά τη διάρκεια της ημέρας συναντήθηκε με τους ιερείς της περιοχής, οι οποίοι υπήρξαν όλοι μαθητές του στην Πατριαρχική Σχολή και χειροτονήθηκαν από τον ίδιο.
Μαζί τους συζήτησε θέματα ποιμαντικής και διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιερείς, δίνοντάς τους τις δέουσες συμβουλές και παραινέσεις.
Αύριο το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τη θεία λειτουργία για τις μητέρες και τις πρεσβυτέρες, όπου θα ανοίξει επίσημα, το πνευματικό αυτό συμπόσιο και θα μιλήσει για τη σπουδαιότητα και τη σημασία του ρόλου που διαδραματίζουν οι γυναίκες και οι πρεσβυτέρες στη ζωή της ορθόδοξης εκκλησίας εδώ στην Κένυα.
Στο μεταξύ έχουν φθάσει, μαζί με τις γυναίκες, και ιερείς από διάφορες περιοχές της μητροπολιτικής περιφέρειας Κένυας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν αύριο στην πανηγυρική θεία λειτουργία.
Να σημειωθεί, επίσης ότι αύριο θα τελεστεί μνημόσυνο για τις δύο κοιμηθείσες πρεσβυτέρες Νάνσι και Σοφία, που διετέλεσαν πρόεδροι των χριστιανικών ορθοδόξων συνδέσμων γυναικών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου