Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Κένυα: Εσπερινός αγάπης στην Πατριαρχική Σχολή

Romfea.gr

esperinos agapis kenia-1
 
Γύρω στο μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της ακολουθίας του εσπερινού της αγάπης στο παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Σχολής, όπου και πάλι είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τη σημασία της Αναστάσεως του Κυρίου, τονίζοντας την οικουμενικότητα του μηνύματος, προς όλους τους λαούς και τις φυλές της υφηλίου, ως δείγμα συναδέλφωσης, συνύπαρξης, καταλλαγής και αποδοχής, μέσα στις ζωές των ανθρώπων.
Τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ, στην τραπεζαρία της Σχολής δόθηκε πλούσιο πασχαλινό γεύμα και δείπνο.
Οι ιεροσπουδαστές εκτέλεσαν ένα θαυμάσιο εορταστικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια, από τις παραδόσεις των διαφόρων φυλών και λαών της αφρικανικής ηπείρου.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έλαβε το λόγο και αφού συγχάρηκε τους ιεροσπουδαστές για την άρτια και σοβαρή συμμετοχή τους στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, τους κάλεσε και τους είπε ότι αποτελούν το μέλλον της ορθοδοξίας στην Μαύρη Ήπειρο.
Γι’ αυτό πρέπει τώρα να προετοιμάζονται για τη μεγάλη αποστολή που τους περιμένει όταν θα επιστρέψουν στις χώρες τους.
Ένας εκ των ιεροσπουδαστών από το Μαλάουι, απάντησε στον Σεβασμιώτο, εκ μέρους των ιεροσπουδαστών, καλώντας τον να συνεχίσει να εκπαιδεύει τους νέους της Αφρικής γιατί, όπως είπε, χαρακτηριστικά, σ’ αυτό τον χώρο που εκπαιδεύονται, γεύονται, ήδη, τους πρώτους καρπούς της βασιλείας του Θεού επί της γης, μέσω των ιερών ακολουθιών και των μαθημάτων.
Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος, μετέβη στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ναϊρόμπης, όπου τον υποδέχθηκε ο Ρώσος πρέσβης και τα μέλη της Ρωσικής Πρεσβείας στη Ναϊρόμπης.
Ο Σεβασμιώτατος προσευχήθηκε για όλους και μετέφερε τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεοδώρου του Β΄.
Ακολούθησε ρωσικό παραδοσιακό γεύμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου