Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ (2015)






Με κατάνυξη και πνευματική ευφορία εορτάσθηκε η Ανάσταση του Θεανθρώπου στη πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό. Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου.


Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη ο Επίσκοπος ανέγνωσε το Πασχάλιο Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, και ωμίλησε επ’αυτού. Επίσης, εξέφρασε τους οραματισμούς του για την περαιτέρω ανάπτυξη της χηρεύουσας Ενοριακής Κοινότητος, προτρέποντας παράλληλα τους πιστούς να μην ξεχνούν ποτέ την προσφορά των προοδοιπορισάντων ιεραρχών, ιερέων, ιεραποστόλων, ως και των δωρητών και συναρωγών του εκκλησιαστικού έργου, ελλήνων και γηγενών, προσευχόμενοι πάντοτε υπέρ αυτών.
 

Τέλος, εξεδήλωσε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας προς τους συμπροσευχομένους, Εντιμ.κ.Seraphin Bhalat, Σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας του Κονγκό, Πρόεδρο της Ενοριακής Επιτροπής Μπραζαβίλ και Μέλος του Επισκοπικού Συμβουλίου και Εντιμ. κ.Νικόλαο Περρή, άμισθο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη χώρα, για τις πολλαπλές ευεργεσίες τους προς την τοπική Εκκλησία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου