Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλο Λάζαρη και τη σύζυγό του Αντουανέττα, τίμησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

parasimoforisi lazari 02

parasimoforisi lazari 04

pyramisnews.gr

Τη μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης, την Κυριακή του Πάσχα, επέλεξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ για να τιμήσει έναν από τους πιο «ηγαπημένους προσωπικούς του φίλους», όπως χαρακτήρισε τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλο Λάζαρη και την σύζυγό του, την «ευλογημένη Πρέσβειρα» και συμπατριώτισσά του από την Κρήτη κα Αντουανέττα Λάζαρη.
Δύο άνθρωποι που στάθηκαν πέντε χρόνια στο πλευρό του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας αλλά και της ελληνικής παροικίας στη Νειλοχώρα.
«Σάς γνώρισα κε Πρέσβη, από τότε που είσασταν υπέυθυνος της Δ/νσης Εκκλησιών του Υπουργείου Εξωτερικών, και γνωρίζω ότι κάνατε και τότε και τώρα ως Πρέσβης στην Αίγυπτο, κάθε τι δυνατό για να στηρίξετε το ιεραποστολικό Πατριαρχείο του Αγίου Μάρκου, της Αφρικής», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, ευχαριστώντας θερμά τον κ. Λάζαρη αλλά και την αξιοσέβαστη σύζυγό του, μία διακεκριμένη ιατρό που βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζοντάς τον στο δύσκολο έργο του.
«Κε Πρέσβη, είστε ο άνθρωπος που σάς αγαπήσαμε από καρδιάς και μάς αγαπήσατε και σεις με τη σειρά σας», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄, απονέμοντας στον κ. Λάζαρη τον Μεγαλόσταυρο του Σάββα του Ηγιασμένου μετ” αστέρος, μία διάκριση που απονέμεται μόνον σε Αρχηγούς κρατών και μεγάλες προσωπικότητες , θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει πόσο η εκκλησία μας εκτιμά το έργο των διπλωματών που εργάζονται φιλοπόνως για την Εκκλησία και την πατρίδα.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Λάζαρης ευχαρίστησε και εκ μέρους της Ελλάδας, για τη μεγάλη τιμή , συγχαίροντας τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο και τους συνεργάτες του για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα που μεταλαμπαδεύουν σε ολόκληρη την Αφρική, μεταφέροντας τα χρώματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και στην ακροτελεύτια γωνιά της, παρά το γεγονός ότι η Μητέρα Ελλάδα δεν μπορεί αυτήν την εποχή να βοηθήσει όσο θα ήθελε με την οικονομική κρίση που όλοι γνωρίζουμε ότι περνά.
Παράλληλα, ο κ. Λάζαρης ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για τη στήριξη που τού παρείχαν όλα αυτά τα πέντε χρόνια, αλλά κυρίως εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη σύζυγό του, την κα Αντουανέττα Λάζαρη για ό,τι έχει κάνει συμβάλλοντας στο έργο του.
Για το πρόσωπο της κας Αντουανέττας Λάζαρη μίλησε με λόγια συγκινητικά και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ευχαριστώντας την για την όλη αγάπη, και απονέμοντάς της τον Ταξιάρχη του Σάββα του Ηγιασμένου.
Τέλος, απευθυνόμενος στο παρασημοφορημένο πρεσβευτικό ζεύγος, ο Μακαριώτατος είπε: «Σάς ευχαριστώ για ό,τι κάνατε για τον Πατριαρχείο μας και τον Ελληνισμό στη Νειλοχώρα και σάς δίνω την πατριαρχική μου ευχή και ευλογία, να έχετε υγεία και χαρά και να είστε ο ένας κοντά στον άλλον μέχρι τα βαθιά γηρατειά, γνωρίζοντας ότι μέσασας πάλλεται μία μεγάλη ελληνική καρδιά».
Στην ακολουθία της Αγάπης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ετέλεσε τον Εσπερινό του Πάσχα συμπαραστατούμενος υπό του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου και Σεβ. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικόδημου, του Εξάρχου του Πατριαρχείου Μόσχας, του ιερού κλήρου, καθώς και παρόντων, του Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, της Γενικής Προξένου (και εορτάζουσας εκείνη την ημέρα) κας Λαμπρινής Κομίνη, του Ακολούθου Άμυνας Πλοίαρχου ΠΝ κ. Ιωάννη Διαμαντάκη, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή και πολλών επισήμων.

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/to-presveftiko-zevgos-stin-aigypto-timise-o-patriarxis-alexandreias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου