Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Γουινέας Γεώργιος: ''Το Πατριαρχείο φροντίζει στο να μην υπάρχουν μετανάστες''

Romfea.gr

2240005
ΚΑΙΡΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων -Romfea.gr- μίλησε ο Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος σχολιάζοντας το θέμα της εισροής μεταναστών στην Ελλάδα.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ρόλο του Πατριαρχείο πάνω στο θέμα αυτό, τονίζοντας πως "αν δούμε το μεταναστευτικό ρεύμα που υπάρχει κυρίως από την βόρειο Αφρική ποτέ δεν υπάρχει στους μετανάστες αυτούς ένας Ορθόδοξος!"
"Και αυτό οφείλεται στο ότι το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, φροντίζει όπου υπάρχει το Πατριαρχείο και η Ορθοδοξία να φτιάχνει έναν πυρήνα ώστε να μην χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι να περάσουν αυτό τον κίνδυνο και μεταναστεύσουν στην Ευρώπη" πρόσθεσε ο κ. Γεώργιος.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι "εμείς πάντα φροντίζουμε δίπλα από κάθε Εκκλησία να φτιάξουμε ένα σχολείο, ένα Πανεπιστήμιο, μια Κλινική, μια Ακαδημία έτσι ώστε να πάρει όλα τα εφόδια που πρέπει για να μείνει στον τόπο του, να εργαστεί και να δημιουργήσει μια υγίη κοινωνία."
Σε ερώτηση αν το Πατριαρχείο συμβάλει στο να μην υπάρχουν μετανάστες, ο Μητροπολίτης Γουινέας ανέφερε: "Βεβαίως, και όπως στην Ελλάδα γίνονται από την Εκκλησία παντού τα συσσίτια για να στηρίξουν τον κόσμο που δεν έχει τις δυνατότητες για να επιβίωση έτσι γίνεται και στην Αφρική."
"Γι αυτό και δεν υπάρχουν ορθόδοξοι που να μπαίνουν σ΄ αυτή την διαδικασία για να περάσουν την Μεσόγειο Θάλασσα με κίνδυνο την ζωή τους" συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Γεώργιος.
Ερωτηθείς να σχολιάσει τον ρόλο των Τζιχαντιστών ο Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, μεταξύ άλλων τόνισε: "Οι Τζιχαντιστές κάνουν την δουλειά τους, προσπαθούν να μεταδώσουν το Ισλάμ όπου μπορούν. Και εγώ θα ρωτήσω από την πλευρά μου, οι Χριστιανοί τι κάνουμε; Αγωνιζόμαστε όπως πρέπει για να μεταδώσουμε το Ευαγγέλιο;"
"Έχουμε καθίσει στην ασφάλεια μας και δεν αγωνιζόμαστε όπως πρέπει. Αυτοί πηγαίνουν παντού για να διδάξουν το Ισλάμ, εμείς πηγαίνουμε να διδάξουμε παντού το Ευαγγέλιο όπως μας ζήτησε ο ίδιος ο Χριστός να το κάνουμε;" πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Γουινέας.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: "Αυτό κάνει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε όλη την αφρικανική ήπειρο όπου μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα του Ευαγγελίου, ώστε να φτάσει η φλόγα της Ορθοδοξίας και να διδάξουμε την ανάσταση του Χριστού."

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/242-gouineas-georgios-to-patriarxeio-frontizei-sto-na-min-uparxoun-metanastes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου