Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Το Μυστήριο της Βαπτίσεως 31 ιθαγενών στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας

εκδόσεις ''Χρυσοπηγή''

Μία ευλογημένη μέρα...


"Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015, τα μέλη της δεύτερης ομάδος της αποστολής στην Ουγκάντας είχαν  την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να παρευρεθούν στο μυστήριο της Βαπτίσεως  31 ιθαγενών στο χωριό Λουγκουζί! Ο π. Γεώργιος Νυόμπι μαζί με τον κατηχητή Χριστοφόρο συγκέντρωσαν τους πιστούς και αφού προηγήθηκε  κατήχηση προχώρησε στο μυστήριο της βαπτίσεως  στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη και συγκλονιστική καθως στο μυστήριο συμμετείχαν τόσο μωρά παιδιά αλλά και ενήλικες! Επίσης, αξιοθαύμαστη ήταν η βάπτιση μιας μητέρας με τα έξι παιδιά της! Το μυστήριο τελέστηκε μέσα σε  κλίμα χαράς και συγκίνησης κι ενθουσιασμού από όλους! Τη γιορτινή διάθεση συμπλήρωσαν τα δώρα που δόθηκαν στους νεοφωτίστους ως ένα μικρό αναμνηστικό. Έπειτα τα μέλη της αποστολής χωρίστηκαν σε ομάδες.

Ο Γιάννης Ευγενίδης  με την Κυριακή Κουμανίδου και τον γιατρό Αθανάσιο Καβουμά από την Ουγκάντα  ανέλαβαν για πολλές ώρες την εξέταση και διανομή φαρμάκων στους ασθενείς!
Ο αριθμός των ανθρώπων ανήλθε στους 150!
 Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέλη, η Σταυρούλα Χαβαντζόγλου, η Σταυρούλα και η Θάλεια Λαμπίδη, η Χριστίνα Μαρκοπούλου, και η Αγάπη Παπαγεωργίου  μαζί με τον Χριστοφόρο ανέλαβαν την οργάνωση του προγράμματος της αναδοχής.
 Συγκέντρωσαν τα περισσότερα παιδιά του προγράμματος -για κάποια ήταν αδύνατη η μεταφορά τους- και συμπλήρωσαν ειδικές φόρμες  πληροφοριών για κάθε ένα. Από τη γεμάτη και γιορτινή μέρα βέβαια δε θα μπορούσε να λείπει το κοινό φαγητό και τα πολλά χαμόγελα! Ευχαριστούμε το Θεό που μας αξίωσε να ζήσουμε μια τέτοια συγκλονιστική και απερίγραπτη εμπειρία!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου