Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Mνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ΄ στην Κένυα

Romfea.gr

makarios-4
 
 
Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου, στο χωριό Ουαϊδάκα, που δεν απέχει πολύ από την Πατριαρχική Σχολή, βοηθούμενος από τέσσερις ιερείς της περιοχής.
Υπενθυμίζουμε ότι στον χώρο αυτό εργάστηκε ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο Γ'.
Στην ομιλία του ανάφερε ότι ο χώρος αυτός συνδέεται με το όνομα του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου, όταν επισκέφθηκε επίσημα την Κένυα το 1970.
Στον περίβολο του ναού λειτουργούσε, τότε, ένα υποτυπώδες σεμινάριο και όταν είδε τις συνθήκες διαβίωσης των ιεροσπουδαστών, ζήτησε από τον πρόεδρο Γιόμο Κενυάτα την παραχώρηση γης, για να κτίσει ένα περικαλλέστατο θεολογικό σεμινάριο, που έγινε, στη συνέχεια, το κέντρο της ιεραποστολής της Μητροπόλεως Κένυας.
Ανάφερε, επίσης, ο Σεβασμιώτατος, ότι τον επόμενο χρόνο, το 1971 δηλαδή, τέλεσε τις ομαδικές βαφτίσεις 5000 ατόμων κάθε ηλικίας και ζήτησε από τους πιστούς να ευγνωμονούν και να θυμούνται τον Αρχιεπίσκοπο, γιατί άνοιξε καινούριους ορίζοντες και έθεσε νέα θεμέλια στην πορεία της εξωτερικής ιεραποστολής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου