Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΣΑΙΔ

 
 
 
 
 
 
Την 6η Αυγούστου 2015, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, μετέβη στην παράκτιο πόλη του Πόρτ Σάιδ, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου, προκειμένου να προστή της πανηγύρεως του περιλάμπρου και υπερμεγέθους Ιερού Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της πόλεως αυτής.
Κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μακαριώτατος συμπαραστατούμενος υπό του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου Πηλουσίου κ.Νήφωνος και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ναυκράτιδος κ.Μελετίου, παρέστησαν ο Εντιμ. Προξενικός Λιμενάρχης της πόλεως κ.Ευάγγελος Μπουλακάκης και πλήθος ευσεβών χριστιανών  από τις ελληνικές και αραβόφωνες Κοινότητες του Πόρτ Σάιδ, της Μανσούρας, της Δαμιέττης, της Ισμαηλίας  και του Καΐρου μετά των Προεδρείων αυτών.
Προ της απολύσεως, ο Μακ. Πατριάρχης ομίλησε για την μεγάλη δεσποτική εορτή της θείας Μεταμορφώσεως,  τονίζοντας ότι σκοπός της χριστιανικής ζωής είναι  η κοινωνία των πιστών με την Χάρη του Θεού, ο διηνεκής αγώνας για απαλλαγή της παραμορφώσεώς μας από την αμαρτία και η ανάγκη της εν Χριστώ μεταμορφώσεώς μας διά των ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας. Εν συνεχεία,  ευλόγησε του καρπούς της αμπέλου όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη της ημέρας.
Να σημειωθεί ότι η πόλις του Πόρτ Σάιδ, όπως και όλη η ευρύτερη παρίσθμια περιοχή της Διώρυγας του Σουέζ, το διήμερο αυτό πανηγυρίζει τα ιστορικά εγκαίνια της ενάρξεως λειτουργίας της νέας διώρυγας, και για τον λόγο αυτό ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος απηύθηνε συγχαρητήριες ευχές προς τον Εξοχ.Πρόεδρο της Χώρας κ. Abdel Fattah el-Sisi, καθώς και προς τους στρατιωτικούς αξιωματούχους που παρευρέθησαν στην τέλεση της Ευχαριστιακής Συνάξεως του πανηγυρίζοντος Καθεδρικού Ναού.
Ακολούθως, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος του Πόρτ Σάιδ κ.Χρυσούλα Θεοχάρους παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν της Α.Θ.Μ. , των Αρχιερέων και όλου του εκκλησιάσματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου