Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΟΛΟΦΚΙ
           Την 21η Αυγούστου 2015, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εις την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα νησιά Σολοφκί, συλειτουργούντων των Θεοφιλ. Επισκόπων Ναυκράτιδος κ.Μελετίου και Βοσκρεσένσκιι κ.Σάββα, επ΄ευκαιρία της εορτής των ιδρυτών της ως άνω Μονής, οσίων Πατέρων Σαβατίου, Ζωσιμά και Γερμανού.
Προ της απολύσεως της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο Καθηγούμενος Αρχιμ.Πορφύριος προσεφώνησε τον Μακαριώτατο με θερμούς λόγους και του προσέφερε την εικόνα των εορταζόντων Αγίων, καθώς και έναν λίθο από τον τόπο όπου μαρτύρησαν οι Νεομάρτυρες της Μονής.
Εν συνεχεία, ο Πατριάρχης έλαβε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε πρωτίστως τον Αγιώτατον Πατριάρχη Μόσχας κ.Κύριλλον για την ευκαιρία που του παρείχε να επισκεφθεί τον αγιασμένο αυτόν τόπο, τόσον από τους ασκητικούς κόπους και αγώνες των μεγάλων στάρετς και ασκητών, όσο και από το μαρτυρικό αίμα των Νεομαρτύρων της Πίστεως, εκμυστηρεύτηκε δε, ότι 30 χρόνια επιθυμούσε να έρθει προσκυνητής στα νησιά Σολοφκί, από τότε που νεαρός μοναχός διάβαζε τα συναξάρια της Θηβαΐδος του Βορρά.
Μετά την καθιερωμένη μοναστκή τράπεζα, ο Μακαριώτατος ανεχώρησε για την Ιερά Μητρόπολη Ιρκούτσκ στην Σιβηρία, διασχίζοντας αεροπορικώς όλη την ρωσσική γη, όπου θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τα μοναστήρια της περιοχής αυτής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου