Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς ( και όχι μόνο ) βοηθούν κάθε χρόνο σε Ιεραποστολές στην Αφρική (Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας )


Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς βοηθούν κάθε χρόνο σε Ιεραποστολές στην Αφρική (ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες είναι οι Θεσσαλονικείς, που παρά την κρίση αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για λίγους μήνες και να προσφέρουν σημαντικό εθελοντικό έργο για να βοηθήσουν τα παιδιά της Αφρικής.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη

Γιατροί, δικηγόροι, νοσοκόμες και άνθρωποι από κάθε επαγγελματικό κλάδο, βάζουν για λίγο στην άκρη τα δικά τους προβλήματα και προσφέρουν σημαντική βοήθεια στο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Ειρηνουπόλεως στην Τανζανία. Ο Μητροπολίτης Τανζανίας, Πατέρας Δημήτριος μίλησε στο seleo για την σημαντική βοήθεια των εθελοντών καθώς και για το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αφρική.

268 εθελοντές από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κύπρο

Όπως μας λέει ο Πάτερ Δημήτριος εκατοντάδες είναι οι εθελοντές που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από την Ιεραποστολή, ενώ η βοήθειά τους στάθηκε πολύτιμη προκειμένουν να δοθεί βοήθεια σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που υποφέρουν από την πείνα και τις αρρώστιες. «268 εθελοντές πέρασαν μόνο τα τελευταία χρόνια από την Ιεραποστολή, οι περισσότεροι από τους οποίους ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη, ενώ κάποιοι ήρθαν και από την Αθήνα και την Κύπρο.

Ο Θεσσαλονικιός Μητροπολίτης και το έργο του στην Τανζανία

Ο πατέρας Δημήτριος γεννήθηκε στον Σοχό Θεσσαλονίκης το 1965 με το κατα κόσμον όνομα Θεμιστοκλής Ζαχαρέγκας. Σπούδασε στην Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου, λίγα χρόνια αργότερα, το 1992 βρέθηκε στην Ινδία, όπου και παρέμεινε για 7 χρόνια στο πλευρό της Μητέρας Τερέζας, την οποία βοήθησε στο φιλανθρωπικό της έργο.

Το 2004 εξελέχθη Μητροπολίτης Τανζανίας και απο τότε, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Ιεραποστολής, αλλά και με τη σημαντική βοήθεια των εθελοντών έχει καταφέρει να σώσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. «Όταν έφτασα εκεί βρήκα μία εκκλησία και 300 Αφρικανούς πιστούς. Σήμερα έχουμε βαφτίσει 50.000 Χριστιανούς Ορθόδοξους και έχουμε φτιάξει 30 εκκλησίες.


Επίσης χτίσαμε 10 κλινικές για άρρωστα παιδιά και φορείς του AIDS, 7 σχολεία στα οποία διδάσκονται 11.500 παιδιά, ενώ προσπαθήσαμε να λύσουμε και το πρόβλημα του νερού δημιουργώντας 72 πηγάδια και γεωτρήσεις από τα οποία προσφέρουμε καθαρό νερό σε 500.000 ανθρώπους.


Επίσης, έχουμε φτιάξει και δύο ορφανοτροφεία στα οποία προσφέρουμε συσσίτιο με γάλα και βιταμινούχα μπισκότα», δηλώνει ο Πάτερ Δημήτριος, ενώ εξηγεί πως τα έσοδα για να δημιουργηθούν όλα αυτά έρχονται από ανώνυμους και επώνυμους δωρητές από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μπορείτε να βοηθήσετε το έργο της Ιεραποστολής κάνοντας τη δική σας δωρεά στο:

NATIONAL BANK / ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 146/296160-13

IBAN: GR 2801101460000014629616013

SWIFT: (BIC) ETHNGRAA

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

http://www.seleo.gr/seleo-tv/183535-ekatontades-thessalonikeis-voithoyn-kathe-xrono-se-ierapostoles-stin-afriki-foto#.Vbz2S_ntmko

https://ierapostoli.wordpress.com/2015/08/01/ierapostoli_thessaloniki_tanzania_seleo-gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου