Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΗΜΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΟΛΟΦΚΙ

 

        Την 20ή Αυγούστου 2015, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, επισκέφθηκε προσκυνηματικώς την Ιερά Σκήτη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, σε ένα από τα νησιά των Σολοφκί, την οποία έκτισε ο Μέγας Τσάρος Πέτρος προ 350 ετών περίπου.
Εκεί είχε την ευκαρία να μιλήσει με τους ενασκουμένους Πατέρες της Σκήτεως, ενώ δεν παρέλειψε να οδοιπορήσει μέσα στην όμορφη φύση, και να απολαύσει την απέραντη γαλήνη και ηρεμία του τόπου.
Κατά την επιστροφή του Μακαριωτάτου στην κυριώνυμη Μονή, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του ο Δήμαρχος του Αρχάγγελσκ κ.Igor Orlov, με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής Βουλής και διαφόρων φορέων της κοινωνίας.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, η Α.Θ.Μ. συμπαραστατούμενος υπό των Θεοφιλ. Επισκόπων Ναυκράτιδος κ.Μελετίου, Ηγουμένου της Π.Ι.Μ. Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας και του Επισκόπου Βοσκρεσένσκιι κ.Σάββα, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Νοβοσπάσσκι Μόσχας, εχοροστάτησε κατά τον εσπερινό και τον όρθρο, σύμφωνα με το ρωσικό τυπικό, εις το Καθολικό της Μονής Σολοφκί επ΄ευκαρία της εορτής των ιδρυτών της, Οσίων Πατέρων Σαβατίου, Ζωσιμά και Γερμανού.
Μετά το πέρας της ιεράς ακολουθίας, μετέβη στο ερημητήριο του Οσίου Μακαρίου το οποίο έχει μετατραπεί σε Βοτανικό κήπο με 1500 είδη φυτών και δένδρων, και περιηγήθηκε υπό των υπεθύνων του χώρου, φυτεύοντας μάλιστα ένα έλατο εις αγαθή ανάμνηση της επισκέψεώς του εκεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου