Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Απόδοση της Κοιμήσεως και Μνημόσυνο Αρχιερέων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Romfea.gr

metoxi-3
 
Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της σεβασμίας Μεταστάσεως της Παναγίας μας εις το εν Αθήναις Μετοχιακό Ναό της εν Αφρική Δευτεροθρόνου Εκκλησίας, των Αγίων Αθανασίου Νικολάου και Φωτίου (Κρίσσης 58-60, Άνω Κυψέλη) σήμερα Κυριακή 23 Αύγουστου 2015 όπου αποτίσαμε φόρο σεβασμού και τιμής (Τριετές Μνημόσυνο) προς δυο Ιεράρχας, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής του Μητροπολίτη Γέροντα Λεοντοπόλεως, κυρού Διονυσίου, όπως και του Μητροπολίτου Καβάσων κυρού Φιλήμονα.
Επίσης και το Μνημόσυνο του Μακαριστού Ιεράρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής του Μητροπολίτη Πηλουσίου κυρού Ειρηναίου με αφορμή της ημέρας των Ονομαστηρίων Του.
Της Αρχιερατικής Θειας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ.κ Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β στην Αθήνα.
Στην Θεια Λειτουργία παρέστη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, φίλοι και συγγενείς των τριών Ιεραρχών.
Τον επιμνημόσυνον λόγον κήρυξε ο Ιατρός Βιοπαθολόγος κ. Θεόδωρος Η. Πιτταράς, Λέκτορας Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
metoxi-1
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου