Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ο Μητροπολίτης Κένυας Μακάριος κατάθεσε τον θεμέλιο λίθο ενός νέου ιερού ναού, αφιερωμένου στον Απόστολο Θωμά

 Romfea.gr

themelioslithos-9
 
Επιστρέφοντας από τη μακρινή ποιμαντική του περιοδεία στη Νότια Νιάντζα, χθες το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος κατάθεσε τον θεμέλιο λίθο ενός νέου ιερού ναού, αφιερωμένο στον Απόστολο Θωμά, που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη Νακούρου.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον ιερέα π. Ραφαήλ και τους ενορίτες για την πρωτοβουλία τους. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες υπάρχει ήδη ένας υποτυπώδης ξύλινος ναός.
Στον ίδιο χώρο ο Σεβασμιώτατος επιθεώρησε την κατασκευή ενός νέου ορφανοτροφείου που κτίζεται, με τη χορηγία ευσεβών Ορθόδοξων χριστιανών από την Αμερική.
Στην πόλη Νακούρου υπάρχει ήδη ένα μικρό ορφανοτροφείο, όπου φιλοξενούνται μερικά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, τα οποία θα μεταφερθούν, σε λίγο, μετά την αποπεράτωση του ορφανοτροφείου, στην ενορία του Αποστόλου Θωμά.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα ορφανά παιδάκια και τους είπε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, ως στοργική μητέρα τους θα τους αγκαλιάσει και θα φροντίσει να πάρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να γίνουν χρήσιμοι πολίτες μέσα στην κοινωνία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου